Kremlius: nėra pagrindo kalbėti apie Rusijos skolinių įsipareigojimų nevykdymą

Kremlius pirmadienį pareiškė, kad nėra „jokio pagrindo“ tvirtinti, kad Rusija neįvykdė užsienio valiuta išreikštų valstybės tarptautinių skolinių įsipareigojimų.

„Nėra jokio pagrindo šią situaciją vadinti įsipareigojimų nevykdymu“, – sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, Rusijai nepasinaudojus birželio 26-ąją pasibaigusiu lengvatiniu laikotarpiu sumokėti apie 100 mln. JAV dolerių sumos palūkanas už dvi obligacijų emisijas.

„Teiginiai apie įsipareigojimų nevykdymą yra visiškai neteisingi“, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad Rusija atsiskaitė už šią skolą gegužės mėnesį.

Agentūra „Bloomberg“ pirmadienį skelbė, jog Rusija pirmą kartą per daugiau nei šimtmetį neįvykdė savo valstybės tarptautinės skolos užsienio valiuta įsipareigojimų, pasibaigus galutiniam palūkanų mokėjimo laikotarpiui.

Rusijos valdžia apkaltino Vakarus, kad šie dirbtinai siekia priversti ją nevykdyti įsipareigojimų, o finansų ministras Antonas Siluanovas šią situaciją pavadino „farsu“.

Baudžiančios Vakarų sankcijos Rusijai iš esmės atkirto šalį agresorę nuo tarptautinės finansų sistemos, todėl Maskvai sunku aptarnauti savo skolą.

Pastarąjį kartą Rusija neįvykdė tarptautinių skolinių įsipareigojimų užsienio valiuta 1918 metais, kai bolševikų revoliucijos lyderis Vladimiras Leninas atsisakė pripažinti nuversto caro režimo skolas. Įsipareigojimų pagal nacionaline valiuta išreikštų vidaus paskolos obligacijas vykdymas buvo sutrikęs per gilią finansų krizę Rusijoje 1998 metais.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaskolosįsiskolinimų nevykdymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių