Kremlius: V. Putino ir J. Bideno pokalbis vaizdo ryšiu įvyks kitą savaitę

Kremlius penktadienį paskelbė, kad planuojamas Rusijos ir JAV prezidentų Vladimiro Putino ir Joe Bideno (Džo Baideno) pokalbis vaizdo ryšiu, smarkiai išaugus įtampai dėl konflikto Ukrainoje, įvyks kitą savaitę.

V. Putino patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas žurnalistams sakė, kad dėl susitikimo datos jau sutarta, bet ji nebus paskelbta, kol nebus suderintos galutinės jo detalės.

„Esame arti susitarimo dėl laiko, kuris tiks visiems“, – sakė jis ir patikslino, kad pokalbis įvyks po pirmadienį planuojamo V. Putino vizito Indijoje.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams kiek anksčiau sakė, kad V. Putinas ir J. Bidenas pasikalbės vaizdo ryšiu.

J. Ušakovas nurodė, kad abu prezidentai aptars „nepatenkinamus“ dvišalius santykius, taip pat situaciją „Afganistane, Irane, Libijoje, Ukrainos krizę ir dialogą dėl strateginio stabilumo“.

Jis pridūrė, kad Kremlius tikisi, jog bus aptarti ir Rusijos reikalavimai dėl teisinių garantijų, kad NATO nesiplės į rytus.

Pranešimas apie planuojamą pokalbį pasirodė Rusijos užsienio reikalų ministerijai ketvirtadienį išreiškus viltį, kad artimiausiomis dienomis bus užmegztas „kontaktas“ tarp V. Putino ir J. Bideno.

Įtampa smarkiai išaugo pastarosiomis savaitėmis, JAV valstybės sekretoriui Antony Blinkenui (Entoniui Blinkenui) praėjusį mėnesį paskelbus, kad Rusija sutelkė pajėgų prie Ukrainos, ir įspėjus Maskvą nerengti invazijos.

Kijevas skelbė, kad Rusija netoli Ukrainos sienų, aneksuotame Kryme ir dviejuose separatistiniuose Rytų Ukrainos regionuose dislokavo maždaug 115 tūkst. karių.

Kremlius tai paneigė ir apkaltino Jungtines Valstijas kurstant įtampą.

Nors po V. Putino ir J. Bideno pirmo susitikimo, įvykusio Ženevoje birželio mėnesį, JAV ir Rusijos kontaktų padaugėjo, įtampa išlieka didelė.

Rusija ir JAV ginčijasi ne tik dėl Ukrainos konflikto, bet ir dėl kibernetinių atakų bei ambasadų darbuotojų skaičiaus, išsiuntus viena kitos diplomatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokie pokalbiai su teroristu

Kokie pokalbiai su teroristu portretas
Putleriu???

JAU NIEKO NESUPRANTU....

JAU NIEKO NESUPRANTU.... portretas
Kodėl rengiamas susitikimas be "pasaulio bambos" G.Landsbergio? Visi priimti nutarimai bus negaliojantys, jeigu nepatiks anūkėliui...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių