Kremlius: Rusija labai akylai seka rinkimus Prancūzijoje

Kremlius labai akylai seka rinkimų rezultatus Prancūzijoje, pirmadienį pareiškė atstovas spaudai, kai paaiškėjo, kad prancūzų kraštutiniai dešinieji savaitgalį laimėjo pirmąjį svarbių pirmalaikių parlamento rinkimų turą.

„Prancūzų rinkėjų preferencijos mums yra daugiau ar mažiau aiškios“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų partija „Nacionalinis sambūris“ (RN) sekmadienį iškovojo triuškinančią pergalę pirmajame rinkimų ture, antrą vietą pelnė kairiųjų koalicija, o prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) centristai liko treti.

Savo pareiškime sekmadienio vakarą E. Macronas paragino sudaryti platų aljansą prieš kraštutinius dešiniuosius antrajame rinkimų ture liepos 7-ąją. Į jį kiekvienoje apygardoje pateks du arba trys kandidatai, jei pirmajame ture nebuvo išaiškintas nugalėtojas.

Tačiau prieš liepos 7 dieną vyksiantį antrąjį rinkimų turą svarbiausia yra tai, ar RN gaus absoliučią daugumą naujojoje Nacionalinėje Asamblėjoje, kad galėtų suformuoti vyriausybę ir premjeru paskirti Marine Le Pen (Marin Le Pen) proteguojamą 28-erių Jordaną Bardellą (Žordaną Bardelą).

Rusijos pareigūnai teigė, kad Prancūzijos rinkimų rezultatai bus vertinami kartu su politiniais įvykiais kitose šalyse, įskaitant artėjančius balsavimus JAV ir Jungtinėje Karalystėje.

„Praėjusią savaitę matėme, kaip [Joe] Bidenas (Džo Baidenas) pralaimėjo debatus [prieš Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą)]. O dabar pralaimėjo Macrono partija, užėmusi trečią vietą įstatymų leidžiamosios valdžios rinkimuose. Valdžioje esantys valstybių vadovai patiria triuškinančius pralaimėjimus“, – teigė Rusijos Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas.

Kiti Rusijos pareigūnai ir politikos analitikai skeptiškai įvertino galimybę, kad šie įvykiai gali nulemti ryškų Kremliaus ir Vakarų šalių santykių pasikeitimą.

„Neturėtume tikėtis, kad po parlamento rinkimų pagerės Paryžiaus ir Maskvos santykiai“, – vietos žiniasklaida citavo Užsienio reikalų komisijos vicepirmininką Vladimirą Džabarovą.

„Negalima pervertinti „Nacionalinis sambūrio“ svarbos ir jos įtakos Prancūzijos politikai, – taip pat perspėjo analitikas Georgijus Bovtas per Rusijos radiją BFM. – RN lyderiai jau leido suprasti, kad Prancūzijos parama Ukrainai nebus kvestionuojama.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Poroda

Poroda portretas
Lenda visur, jau gezpromas minuse ...
Anonimas portretas
Kur kacapo šūdinos mordos nepamatysi...

Nesuprantu kokios vilties

Nesuprantu kokios vilties portretas
kaZapams įkvepia tas RN laimėjimas.Kaip ir Trumpo laukimas- per praėjusią kadenciją Trumpas demonstratyviai BB dėjo ant kremliaus mikimauzo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių