Kremlius sako dar nenusprendęs, ar pritars susitarimo dėl grūdų pratęsimui

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija dar nenusprendė, ar pratęs savo dalyvavimą susitarime dėl ukrainietiškų grūdų gabenimo Juodąja jūra, kurio galiojimas baigiasi vėliau šį mėnesį.

„Prieš priimdami sprendimą dėl pratęsimo, turėsime pateikti bendrą susitarimo veiksmingumo įvertinimą“, – žurnalistams sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Tarpininkaujant Turkijai ir Jungtinėms Tautoms liepą pasirašytas Kyjivo ir Maskvos susitarimas, vaidinantis itin svarbų vaidmenį švelninant pasaulinę maisto krizę, išprovokuotą Rusijos invazijos į Ukrainą, turi būti pratęstas lapkričio 19 dieną.

Rusija šeštadienį dėl atakos prieš jos karinio jūrų laivyno bazę Kryme sustabdė savo dalyvavimą susitarime, bet trečiadienį patvirtino, kad sugrįžta į jį, ir sakė sulaukusi iš Kyjivo pakankamų garantijų dėl šio jūrų koridoriaus demilitarizavimo.

Savaitgalį Maskva apkaltino Ukrainą dronų atakomis prieš jos laivus okupuotame Kryme. Kyjivas Kremliaus kaltinimus pavadino melaginga dingstimi.


Šiame straipsnyje: Juodoji jūraeksportasgrūdaiUkrainos laivaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių