Kremlius: tolimojo nuotolio ginklai Ukrainai neatgrasys Rusijos

Kremlius trečiadienį pareiškė, kad bet koks Vakarų šalių ilgojo nuotolio ginklų tiekimas Ukrainai nepakeis Rusijos karinių tikslų Ukrainoje ir nepakeis kovos veiksmų mūšio lauke.

Kyjivas pradėjo prašyti savo karinių rėmėjų modernių naikintuvų ir didesnio nuotolio raketų, kad galėtų smogti taikiniams giliau Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje.

„Tai yra tiesioginis būdas didinti įtampą ir didinti [kovos] lygį. Tai pareikalaus iš mūsų didesnių pastangų. Bet vėlgi tai nepakeis įvykių eigos“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

D. Peskovas kalbėjo žurnalistams, reaguodamas į jų cituojamus nepatvirtintus pranešimus, kad Vašingtonas planuoja suteikti Ukrainai raketų, galinčių nuskrieti iki 150 kilometrų.

Ukrainos sąjungininkės iki šiol atsisakė tiekti šiuos ginklus, nes nuogąstauja, kad jie gali būti panaudoti smogti taikiniams Rusijoje ir dar labiau eskaluoti konfliktą.

D. Peskovas trečiadienį žurnalistams taip pat teigė, kad Kremlius nesvarsto jokių naujų planų dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) derybų.

JAV lyderis antradienį sakė, kad su prezidentu Volodymyru Zelenskiu aptars naujausius Ukrainos prašymus dėl pažangios ginkluotės.

Ukraina pradėjo prašyti naikintuvų ir tolimojo nuotolio raketų po to, kai Vakarų šalys praėjusią savaitę po ilgų svarstymų nusprendė suteikti Kyjivo pajėgoms sunkiųjų tankų.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojetolimojo nuotolio ginklaiRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių