Kremlius: V. Putinas nori išsklaidyti Estijos nuogąstavimus dėl saugumo

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per vėliau šį mėnesį planuojamą susitikimą su Estijos prezidente Kersti Kaljulaid ketina pasakyti, kad jos šaliai nėra priežasčių baimintis dėl savo saugumo, estų laikraštis „Postimees“ šeštadienį citavo Kremliaus atstovą spaudai Dmitrijų Peskovą.

Vis dėlto leidinys nurodė, jog „atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas penktadienį sakė „Postimees“, kad iš šių derybų nereikia tikėtis nė vieno konkretaus sprendimo“.

„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per susitikimą su Estijos prezidente Kersti Kaljulaid nori išsklaidyti Estijos nuogąstavimus dėl saugumo“, – laikraštis citavo D. Peskovą.

„Šio susitikimo tikslas – artimiau susipažinti, aptarti aktualius klausimus“, – teigė D. Peskovas.

Kaip buvo pranešta, K. Kaljulaid balandžio 18 dieną su darbo vizitu lankysis Maskvoje, kur atidarys renovuotą istorinį estų ambasados pastatą.

Vizito metu laukiama ir jos susitikimo su V. Putinu. Kremlius anksčiau šią savaitę patvirtino, kad tokiam susitikimui ruošiamasi ir Maskvoje.

K. Kaljulaid taip pat patvirtino, kad buvo pasiektas žodinis susitarimas dėl valstybių vadovų susitikimo. Paklausta, kokios trukmės galėtų būti šis susitikimas, prezidentė atsakė, jog tokių detalių nežino.

Pasak K. Kaljulaid, Rusija yra Estijos kaimynė, su kuria kontaktų aukščiausiu lygiu nebuvo beveik dešimt metų. Tam buvo priežasčių, sakė prezidentė, paminėdama Krymo aneksiją ir Rusijos agresiją Ukrainoje. Tačiau ji pridūrė, kad reikia kalbėti ir šiomis nepatogiomis temomis.

„Mes daug kalbame apie Rusiją, bet nesikalbame su pačia Rusija“, – pastebėjo K. Kaljulaid.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Vovanas

to Vovanas portretas
fui, kaip negražu. Tokio gražaus vardo ir dvasingos tautos atstovas - ir šast, kanibalas.

Vovanas

Vovanas portretas
Nebijokite, kai aš jus valgysiu, jums neskaudės!

pilietis

pilietis portretas
Kalbėtis reikia, tuo pačiu VISADA PRIMENANT jų "juodus darbus"...Nes yra sena tiesa - kaimynų nepasirinksi [ jų neišsiūsi pas baltas meškas ar patys nepabėgsime su visa šalimi kuo toliau nuo to "brudo"]
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių