Kremlius: V. Putino ir J. Bideno požiūriai į Ukrainos konfliktą smarkiai išsiskiria

Maskvos ir Vašingtono nesutarimai dėl Ukrainos konflikto lieka rimti; apie tai liudija frazės, vartotos per išvakarėse įvykusį Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pokalbį telefonu, pareiškė rusų lyderio atstovas Dmitrijus Peskovas.

Žurnalistai per spaudos konferenciją atkreipė D. Peskovo dėmesį į skirtingas formuluotes po šio pokalbio išplatintuose pranešimuose: Kremlius užsiminė apie aptartą „Ukrainos vidaus konfliktą“, o Baltieji rūmai – apie „Rusijos agresiją“. V. Putino atstovo buvo paklausta, kokią formuluotę vartojo patys prezidentai.

„Vartotos frazės tiksliai atspindi šalių poziciją, ir, žinoma, išdėstymo skirtumai liudija apie rimtus nesutarimus šiuo klausimu“, – atsakė D. Peskovas.

Jis pabrėžė, kad abiem šalims reikia būti pasiruošusioms spręsti šiuos nesutarimus dialogu.

2014 metų vasarį proeuropietiškam liaudies sukilimui nuvertus ankstesnį Kremliui palankų Ukrainos prezidentą ir jo vyriausybę, Rusija užėmė ir aneksavo Krymo pusiasalį, o Maskvos remiami separatistai perėmė kontrolę didelėje teritorijoje Rytų Ukrainoje, dar vadinamoje Donbasu. Teberusenantis konfliktas šiame regione nusinešė apie 13 tūkst. gyvybių.

D. Peskovas paneigė, kad V. Putinas ir J. Bidenas aptarė galimybę atnaujinti dvišales derybas formatu, panašiu į ankstesnes diskusijas apie Ukrainos konflikto sureguliavimą.

„Ne, detalės nebuvo svarstytos“, – sakė Kremliaus atstovas.

Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą 2014 metų kovą po prieštaringai vertinamo referendumo, įvedusi į pusiasalį savo specialiąsias pajėgas, kad perimtų pagrindines institucijas ir kariuomenės bazes.

Šis žingsnis buvo atliktas Kijeve įvykus provakarietiškai Maidano revoliucijai, kai per gatvės protestus buvo nuverstas ir iš šalies pabėgo tuometis Kremliaus remtas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Ukraina laiko Krymą okupuota savo teritorija, o Europos Sąjungos valstybės ir JAV dėl jos aneksijos įvedė sankcijas Rusijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"AČIŪ" DIENOS PORTALUI UŽ NAUJOVĘ...

"AČIŪ" DIENOS PORTALUI UŽ NAUJOVĘ... portretas
Tas minusas uždėtas ant teigiamo laiko - tai naujas simbolis Lietuvos "žodžio laisvei". Tik...čia portalas parodė savo neįgalumą tokiu būdu falsifikuoti Lietuvos piliečių nuomonę.Rašymą TIESAI burnos neužčiaupsite...

BŪTŲ ĮDOMU JEIGU KONFLIKTO NEBŪTŲ...

BŪTŲ ĮDOMU JEIGU KONFLIKTO NEBŪTŲ... portretas
Amerika vien tik iki Maidano į Ukrainos perversmą sukišo 5 milijardus dolerių...Būtų nesuprantama - jeigu Rusijos ir Amerikos nuomonės dėl Ukrainos sutaptų. Teroristinė Amerika jau seniai varvina seilę nemokamai gauti gerai įrengtą jūrų karinį uostą Sevastopolyje...Tik...čia jau tiū, tiū - traukinys išėjo...Jie tą uostą matys, kaip savo ausys.

KURGI NE...

KURGI NE... portretas
Amerika padarė Ukrainoje valstybės perversmą tikėdama, kad gaus Juodojoje jūroje puikiai įrengtą Sevastopolio jūrų karinę bazę. Tik...Rusija jiems laiku, kaip kokiems vagims, ryžtingai davė per nagus. Ši banditinė valstybė tiek sukiš doleriukų ir...gavosi šnipštas. Aišku, kad su tuo nesutiks Amerika. Tik...šį kartą ji apžiojo per didelį kąsnį. Rusija tai ne Ukraina ar kokia Baltijos valstybėlė.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių