Pereiti į pagrindinį turinį

Krikštatėvio kaimynas gyvenimą baigė statinėje su rūgštimi

Krikštatėvio kaimynas gyvenimą baigė statinėje su rūgštimi
Krikštatėvio kaimynas gyvenimą baigė statinėje su rūgštimi / AFP nuotr. Atskleidė: mafiozas Ch.Carnesi nusprendė nelaikyti liežuvio už dantų ir daug ką papasakojo apie J.Gotti nusikaltimus.

Giedrą 1980 m. kovo 18 d. saulės apakintas Johnas Favara partrenkė kaimyno dvylikametį sūnų, važiavusį motoroleriu. Nelaimei, amerikiečio kaimynas buvo Johnas Gotti.

Kad neliktų pėdsakų

Netrukus Amerikos mafijos krikštatėviu turėjęs tapti J.Gotti kaimynui neatleido. Po keturių mėnesių J.Favara dingo. Jo kūnas taip ir nebuvo rastas. Tik dabar pareigūnams pavyko išsiaiškinti kraupią tiesą, rašo britų laikraštis "The Times".

Kaip buvo nužudytas J.Favara, paaiškėjo teisiant Gambino nusikaltėlių klano narį Charlesą Carnesi. Šioje byloje liudijęs Kevinas McMahonas papasakojo, kad teisiamasis jam prisipažino įmetęs aukos kūną į 200 l talpos statinę su rūgštimi. Ch.Carnesi prašė K.McMahono padėti pergabenti talpyklas su rūgštimi ir sakė, kad tai yra geriausias būdas atsikratyti lavonų.

Iki šiol policija galvojo, kad nusikaltėliai įmetė J.Favaros kūną į statinę su cementu, o ją nuo pirso išmetė į Atlanto vandenyną.

Liudininkas K.McMahonas yra tas žmogus, kuris nelaimingą 1980 m. kovo 18-ąją paskolino motorolerį J.Gotti sūnui.

Auka pasprukti nespėjo

J.Favarą partrenkė motoroleriu važiavusį dvylikametį Franką, kai šis netikėtai išdygo prieš pat automobilį. Policija pripažino, kad paauglio žūtis buvo nelaimingas atsitikimas. Tačiau sparčiai kylančio gangsterio J.Gotti, kuris pradėjo vadovauti Gambino klanui 1985 m. efektingai nužudęs krikštatėvį Paulą Castellano, šis paaiškinimas netenkino.

Praėjus dviem dienoms po avarijos į vietos policiją paskambino moteris ir pasakė: "Automobilio, kuris partrenkė F.Gotti, vairuotojas bus pašalintas." J.Favarą užplūdo grasinimai mirtimi, tarp jų – ir kvietimai į jo paties laidotuves. Vyro automobilis buvo pavogtas, o vėliau rastas su užpurkštu užrašu "žudikas".

Iš pradžių J.Favara ignoravo įspėjimus ir sakė, kad tokie dalykai nutinka tik filmuose. Jis bandė atsiprašyti žuvusio paauglio motinos Victorios Gotti, bet ji nuvijo vyriškį su aliumine beisbolo lazda.

Tuomet J.Favara nusprendė persikraustyti ir sudarė sutartį įsigyti naują namą. Tačiau pirkimo proceso pabaigos jis nesulaukė. 1980 m. liepos 28 d. nusikaltėlių gauja pagrobė vyriškį, išeinantį iš baldų parduotuvės Long Ailande.

Keturi žmonės, pietavę šalia esančioje užkandinėje, papasakojo, kad nusikaltėliai mušė J.Favarą medine lenta, paskui šovė jam į kojas, įgrūdo į furgoną ir išsivežė. Pakraupę liudininkai atsisakė bendradarbiauti su teisėsauga. O užkandinės savininkas nutraukė verslą ir išsikėlė, kai kartą vienas iš pagrobėjų atėjo ir grėsmingai pažiūrėjo į jį per prekystalį.

J.Gotti liko nenubaustas

J.Gotti buvo pagrindinis įtariamasis, bet sugebėjo lengvai atsikratyti įtarimų. Gangsteris turėjo viešbučio kvitus, kurie rodė, kad jis su šeima buvo Floridoje tą dieną, kai dingo J.Favara.

J.Gotti ir jo šeima pradėjo perdėtai demonstruoti sielvartą. Jie viešai rodė didelį žuvusio sūnaus portretą, kasdien važiavo aplankyti jo kapo.

Gangsteris atkakliai tvirtino neįsivaizduojąs, kas galėjo nutikti jo buvusiam kaimynui. Tiesa, jis neslėpė pasitenkinimo dėl J.Favaros dingimo. "Man iki gyvo kaulo įgriso klausytis, kaip šis nekaltas šeimos žmogus buvo nužudytas", – kartą per interviu laikraščiui "New York Daily News" pasakė J.Gotti.

Nepaisant to, kad J.Favaros kūnas nebuvo rastas, teismas 1983 m. paskelbė jį mirusiu, kad žmona galėtų pasiimti gyvybės draudimo išmoką.

Gangsterio laukė liūdna pabaiga

J.Gotti gimė Pietų Bronkse 1940 m. Jis buvo penktas iš trylikos vaikų šeimoje, kurios galva buvo paprastas darbininkas, dažnai sėdėjęs be pajamų šaltinio. Dar vaikystėje J.Gotti tapo Niujorko mažamečių gaujos, pasivadinusios Fultono ir Rokavėjaus berniukais, lyderiu.

Būdamas šešiolikos jis metė mokyklą, o sulaukęs aštuoniolikos jau pateko į policijos akiratį kaip smulkus mafijos bendrininkas. 1985 m. organizavo Gambino klano krikštatėvio P.Castellano nužudymą ir pats ėmė vadovauti mafijai.

1992 m. J.Gotti už reketavimą, žmogžudystes ir finansinius nusikaltimus buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Pagarsėjęs gangsteris mirė 2002 m. kalėjimo ligoninėje, kur jam buvo diagnozuotas vėžys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų