Melitopolio meras, kurį buvo pagrobusios rusų pajėgos, išlaisvintas: su juo pasikalbėjo V. Zelenskis

Ukrainos pietinio Melitopolio miesto meras buvo paleistas į laisvę, trečiadienį pranešė Ukrainos pareigūnai, praėjus kelioms dienoms po to, kai Kyjivas pareiškė, kad jį pagrobė įsiveržusios Rusijos pajėgos.

Pasak Ukrainos prezidento ir parlamento, merą Ivaną Fedorovą penktadienį pagrobė Melitopolį, miestą, esantį pusiaukelėje tarp Mariupolio ir Chersono, okupavę Rusijos kariai, nes jis „atsisakė bendradarbiauti su priešu“.

Trečiadienį platformoje „Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip prezidentas Volodymyras Zelenskis kalbasi su I. Fedorovu telefonu ir sako, kad yra „laimingas girdėdamas gyvo žmogaus balsą“.

I. Fedorovas atsako, kad jaučiasi „daug geriau“.

„Ačiū, kad manęs neapleidote. Man reikės vienos ar dviejų dienų atsigauti, o paskui būsiu jūsų paslaugoms ir prisidėsiu prie mūsų pergalės“, – sako jis.

Ačiū, kad manęs neapleidote. Man reikės vienos ar dviejų dienų atsigauti, o paskui būsiu jūsų paslaugoms ir prisidėsiu prie mūsų pergalės.

Ukrainos prezidentūros atstovė spaudai Daša Zarivna per Ukrainos televiziją vėlai trečiadienį sakė, kad V. Fedorovas buvo iškeistas į devynis paimtus į nelaisvę 20–21 metų Rusijos karius.

„Iš esmės tai yra vaikai, šauktiniai, kurių, anot Rusijos gynybos ministerijos, Ukrainoje nėra“, – sakė D. Zarivna.

„Bet visas pasaulis mato, kad jų čia yra“, – pridūrė ji.

Parlamentas teigė, kad meras buvo pagrobtas, kai dalyvavo pasitarime Melitopolio aprūpinimo klausimu miesto krizių centre.

V. Zelenskis šeštadienį paragino Prancūzijos ir Vokietijos vadovus padėti užtikrinti mero išlaisvinimą.

Sekmadienį taip pat buvo pagrobtas kito pietų Ukrainoje esančio Dniprorudnės miesto meras; šį incidentą griežtai pasmerkė Europos Sąjunga.prorudnės miesto meras; šį incidentą griežtai pasmerkė Europos Sąjunga.

 

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeMelitopolio miesto merasIvanas FiodorovasVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių