„Latvenergo“ šiemet yra numačiusi 460 mln. eurų investicijas

  • Teksto dydis:

Latvijos valstybinė energetikos grupė „Latvenergo“, užsienio rinkose, įskaitant Lietuvą, naudojanti „Elektrum“ prekės ženklą, 2024-aisiais yra numačiusi 460 mln. eurų investicijas.

Anot jos pranešimo, beveik trečdalis investicijų (150 mln. eurų) bus nukreipta į elektros skirstomuosius tinklus.

Kita pagrindinė investicijų sritis – valdomų elektros gamybos aktyvų – hidroelektrinių ir kogeneracinių jėgainių – priežiūra, tobulinimas ir pertvarkymas. Tam numatyta skirti 70 mln. eurų.

Didžiausia investicijų dalis bus nukreipta į saulės ir vėjo energetikos plėtros projektus – 200 mln. eurų. Svarbiausiai šiemet projektai įgyvendinami Latvijoje ir Lietuvoje.

„Latvenergo“ teigimu, planuojamos investicijos bus finansuojamos iš trijų šaltinių: veiklos pinigų srautais, skolinantis iš bankų, platinant obligacijas.

2023-iaisiais „Latvenergo“ finansinė apyvarta augo 10,9 proc. iki 2,034 mlrd. eurų, pelnas iki mokesčių, palūkanų ir amortizacijos atskaičiavimų (EBITDA) – 67,1 proc. iki 601,8 mln. eurų, grynasis pelnas – 90,8 proc. iki 350,9 mln. eurų.

„Latvenergo“ grupė yra viena iš pirmaujančių energijos tiekėjų Baltijos šalyse, vykdanti elektros ir šiluminės energijos gamybos bei prekybos, gamtinių dujų prekybos ir elektros paskirstymo paslaugas.


Šiame straipsnyje: LatvenergoElektruminvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių