Latvija pradėjo nuolatinio fizinio barjero Baltarusijos pasienyje statybą

Latvija pradėjo nuolatinio fizinio barjero statybą prie Baltarusijos sienos.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu statomi pirmieji nuolatinės tvoros kilometrai. Tam maždaug 70 proc. pasienio ruože jau iškirsti medžiai ir krūmai.  Pagal iki šiol sudarytas statybos sutartis, palei sieną numatyta beveik 150 km ilgio infrastruktūra. Be nuolatinės tvoros tai bus ir patruliavimo takai, pasienio bokšteliai ir kiti objektai.

Baigti statyti infrastruktūrą ketinama iki 2024 metų birželio pabaigos. Nuolatinė tvora turėtų būti užbaigta iki 2024 metų vasario galo.

Iki šiol Latvija atskirus pasienio ruožus buvo atitvėrusi koncertina. Statyti užtvarą nuspręsta po to, kai 2021 metų vasaros pabaigoje tūkstančiai žmonių mėgino nelegaliai kirsti ES išorės sieną.

ES kaltina Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką organizuotai gabenant migrantus iš krizių regionų prie ES išorės sienų ir taip darant spaudimą Vakarams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O , sako, tvoromis buvo atsitvėrę tiktai sovietai. Nieko neįleido ir neišleido. Bet kai kuriems didvyriams pavykdavo pasprukti. Dabar Pabaltijo fašistai tokie patys. Dar didesnes tvoras stato.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių