Pereiti į pagrindinį turinį

Latvija: Rusija neišvengs ekonominių sankcijų, jeigu eskaluos konfliktą Ukrainoje

2014-04-23 08:13
Reuters nuotr.

Latvijos premjerė Laimdota Straujuma (Laimduota Straujuma) trečiadienį pareiškė esanti įsitikinusi, kad Rusijai neišvengiamai bus skelbiamos ekonominės sankcijos, jeigu konfliktas Ukrainoje dar labiau paaštrės.

Duodama interviu komercinei televizijai LNT, premjerė sakė, kad Latvijos vyriausybė ir Europos Komisija suvokia, jog eskaluojantis konfliktui Ukrainoje nepavyks išvengti ekonominių sankcijų paskelbimo Rusijai.

„Visi stebi įvykius Ukrainoje, ir tikimės, kad pavyks apseiti be sankcijų“, – aiškino L.Straujuma, pridūrusi, kad Europos Sąjungos (ES) šalys pradeda svarstyti ne vien sankcijas prieš atskirus asmenis, bet ir prieš ištisus ekonomikos sektorius.

„Ekonominės sankcijos (būtų skelbiamos) etapais. Šiuo metu svarstomi trys etapai. Pirmasis etapas daugmaž priimtinas Latvijai, tačiau antrasis ir trečiasis yra komplikuoti“, – pažymėjo premjerė.

Pasak jos, susiklosčius blogiausiam scenarijui, jeigu tektų imtis antrojo ir trečiojo sankcijų etapų, Latvijos ekonomika negalėtų toliau augti be kompensacijų.

Antradienį vykusiame uždarame Latvijos vyriausybės posėdyje ministrai susitarė dėl pozicijos naujų sankcijų Rusijai atžvilgiu, tačiau daugiau detalių apie tai neskelbiama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų