Latvijos arkivyskupas: reikia sukurti teisines galimybes gėjų poroms gyventi kartu

Latvijos katalikų arkivyskupas antradienį paragino sukurti teisines galimybes homoseksualių asmenų poroms ir kitiems žmonėms, norintiems gyventi kartu, bet ne tradicinėje santuokoje.

„Turėtume atmesti visas ideologijas ir sukurti realų teisinį pagrindą, kuriuo ginami visi visuomenės nariai“, – per svarstymą parlamente sakė arkivyskupas Zbignevas Stankevičius.

Arkivyskupas kalbėjo po lapkritį priimto istorinio Latvijos Konstitucinio Teismo sprendimo, kad sąvoka „šeima“ nėra tapati sąvokai „santuoka“.

Teismas nurodė, kad šeima gali apimti įvairesnius santykius nei vien priešingų lyčių heteroseksualių asmenų santuoka.

„Nuomonės išsiskyrusios. Viena vertus, renkami parašai dėl leidimo tuoktis gėjams. Kita vertus, veikiama prieš tai. Bet mes privalome ieškoti būdų visuomenei vienyti, o ne skaldyti“, – sakė arkivyskupas.

„Ieškome pasiūlymų, kurių netemdo jokie ideologiniai ar religiniai klausimai. Nekeliame klausimų dėl tradicinės šeimos sąvokos, kalbame apie apsaugos mechanizmus santykiams, kurių neapima tradicinės šeimos apibrėžimas, taip pat ir [santykiams] tarp tos pačios lyties žmonių“, – sakė Z. Stankevičius.

Pasak jo, poros, deklaruojančios „bendrą namų ūkį“, kuriam taip pat gali priklausyti drauge gyvenantys vyresnio amžiaus našliai ar našlės, turėtų turėti teisinę apsaugą.

Latvijos konstitucijoje santuoka apibrėžiama kaip „vyro ir moters sąjunga“.

Antradienį Latvijos katalikų vyskupai nusiuntė laišką prezidentui Egilui Levitui ir parlamento pirmininkei Inarai Mūrniecei, prašydami nekeisti teisinio santuokos apibrėžimo, bet legalizuoti kitas santykių formas, kurioms gali būti taikoma teisinė apsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyskupas

Vyskupas portretas
Matyt užmiršo DIEVO ŽODĮ.

Arvis

Arvis portretas
Gaila braliukų... turėsit saugot užpakal...s.

Augis

Augis portretas
Suvaryti gėjus į,,getus,, tegul ten vartosi iki valios, bet neapsileiskim užvaldomi tomis invazimemis isgamomis
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių