Pereiti į pagrindinį turinį

Latvijos dešiniosios partijos palaikys kandidatą į premjerus A. Pabriką

2013-12-10 07:45
Artis Pabrikas
Artis Pabrikas / Reuters nuotr.

Latvijos parlamente dirbančios dešiniosios partijos per antrąjį derybų su prezidentu ratą dėl naujos vyriausybės suformavimo palaikys partijos „Vienybė“ iškeltą kandidatą į premjero postą – Artį Pabriką.

Po pirmadienį įvykusio valdančiosios koalicijos posėdžio vienas iš Nacionalinio aljanso (NA) lyderių Raivis Dzintaras sakė žurnalistams, kad jo partija pasiruošusi dirbti vyriausybėje su A.Pabriku.

„Pono Pabriko veikla pastaraisiais metais įrodė, kad mūsų pozicijos bendros, todėl esame pasiruošę tęsti derybas dėl galimo bendradarbiavimo naujoje vyriausybėje. Tačiau, žinoma, prezidento nuomonė turi didelę reikšmę NA“, – aiškino R.Dzintaras.

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis po pirmo etapo derybose su parlamentinėmis partijomis nusprendė kol kas neskirti į premjero postą nei vieno iš jų pasiūlyto kandidato, įskaitant A.Pabriką. Šalies vadovas tęs politines konsultacija, kurių antrasis ratas turėtų vykti gruodžio 10–11 dienomis.

„Vienybė“, nepaisydama atsargios prezidento pozicijos, lapkričio 6 dieną nutarė vėl siūlyti A.Pabriką į vyriausybės vadovo postą.

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis praėjusį mėnesį paskelbė atsistatydinąs iš premjero posto, prisiimdamas politinę atsakomybę dėl lapkričio 21 dieną Zuolitūdėje įvykusios nelaimės, kai įgriuvus prekybos centro „Maxima“ stogui žuvo 54 žmonės,dar dešimtys buvo sužeisti.

Latvijoje nauja vyriausybė veikiausiai nebus suformuota iki metų pabaigos

Atsistatydinti nusprendęs Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis antradienį pareiškė, kad nauja vyriausybė tikriausiai nebus suformuota iki šių metų pabaigos.

Duodamas interviu Latvijos visuomeninei televizijai, V.Dombrovskis sakė, kad norint suformuoti vyriausybę dar šiais metais, naujo premjero kandidatūra turėjo būti pateikta jau praeitą savaitę.

„Galiu beveik neabejodamas pasakyti, kad nauja vyriausybė nebus suformuota šiais metais. Kad tai įvyktų, (naujas premjeras) turėjo būti paskirtas praeitą savaitę. Aišku, kad šis procesas atidėtas iki ateinančių metų. Svarbiausia išankstinė sąlyga, kad būtų pradėtos derybos su nauja vyriausybe – kandidato į premjero postą paskyrimas“, – aiškino jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų