Latvijos finansų ministrės pareigas užgožia šachmatai?

  • Teksto dydis:

Latvijos finansų ministrė, pakylėta pergalės prieš geriausią pasaulio šachmatininkę, šią savaitę nedalyvaus aukščiausiojo lygio Europos Sąjungos susitikime dėl savo aistros šiam sportui, trečiadienį informavo jos atstovas.

Pirmadienį 34 metų Dana Reizniece-Ozola (Dana Reizniecė-Uozuola), jau 18 metų profesionaliai žaidžianti šachmatais, FIDE Baku šachmatų olimpiados moterų 4-ame ture moterų nugalėjo kinę Hou Yifan (Hou Ifan).

Ministerija patvirtino, kad D. Reizniece-Ozola nedalyvaus rugsėjo 9-osios ES finansų ministrų susitikime Bratislavoje, nes toliau varžysis šachmatų turnyre.

„Ministrė šiuo metu atostogauja ir kol kas liks Baku, todėl Latvijai Bratislavoje atstovaus valstybės sekretorius“, – naujienų agentūrai AFP trečiadienį sakė jos atstovas Aleksis Jarocskis (Aleksis Jaruocskis).

Pirmadienio varžybų pabaigos vaizdo įraše matyti, kaip ministrė rankomis užsidengia burną, negalėdama patikėti savo pergale.

„Esu labai laiminga – ne tik dėl to, kad nugalėjau pasaulio čempionę, nors, aišku, ir tai nenutinka kiekvieną dieną! Džiaugiuosi ir dėl žaidimo kokybės“, – turnyro tinklapis citavo citavo D. Reizniecę-Ozolą.

„Mano finansų ministrės pareigos yra labai varginančios, o iš šachmatų pasisemiu energijos“, – sakė ji.

„Kai esi politikas, labai naudinga turėti hobį, kažkokį užsiėmimą, kuris padėtų neprarasti pusiausvyros“, – pridūrė ministrė, kuri užima 318 vietą tarp pasaulio šachmatininkių.

Nors ministrė ir laimėjo prieš Hou Yifan, o jos pergalę Latvijos šachmatų federacija pavadino „sensacinga“, šalis visgi pralaimėjo Kinijai.

„Šachmatų gerbėjams (D. Reizniece-Ozolos) pergalė yra ypač maloni, nepaisant komandos pralaimėjimo“, – sakė federacija savo tinklapyje.

Trečiadienį ministrė savo „Twitter“ paskyroje parašė, kad „kaupia energiją“ per laisvą dieną Baku turnyre, vyksiančiame iki rugsėjo 14 dienos.

D. Reizniece-Ozola, buvusi ūkio ministrė, priklauso centro dešiniajai Žaliųjų ir valstiečių sąjungai. Kai kurie ją laiko galima kandidate į premjero postą po 2018 metų rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių