Pereiti į pagrindinį turinį

Latvijos parlamentas išreiškė palaikymą naujai vyriausybei, bet kritikos neišvengta

2014-11-05 12:00
BNS inf.
Reuters nuotr.

Latvijos parlamentas trečiadienį neeiliniame posėdyje patvirtino naują vyriausybę, vadovaujamą Laimduotos Straujumos iš valdančiosios centro dešiniųjų partijos „Vienybė“.

100 vietų Seime per balsavimą dėl pasitikėjimo naujuoju L.Straujumos kabinetu paramą jam išreiškė 61 deputatas, 39 balsavo prieš.

Naująją koalicinę vyriausybę suformavo „Vienybė“, centro dešiniųjų Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) bei konservatyvus nacionalistų Nacionalinis aljansas.

Naujoje vyriausybėje dirbs septyni ministrai iš ankstesnio L.Straujumos kabineto.

Opozicija kritikuoja darbų programą

Latvijos parlamento opozicinių partijų - „Santarvės centro“, „Iš širdies - Latvijai“ ir Latvijos regionų susivienijimo (LRA) - deputatai trečiadienį neeiliniame Seimo posėdyje sukritikavo naujos vyriausybės veiklos planus.

„Iš širdies - Latvijai“ lyderė Inguna Sudraba sakė, kad naujos vyriausybės deklaracija tiesiog yra „gerų darbų ir priešrinkiminių pažadų apibendrinimas, nes nepateikia jokio vaizdo apie konkrečius uždavinius, kuriuos teks įgyvendinti kiekvienoje iš deklaracijoje paminėtų sričių“.

Pasak I.Sudrabos, žadama viskas, bet pažadai neatitinka kitų metų biudžeto resursų ir finansinių lėšų.

Parlamentarė taip pat priminė apie darbus, kuriuos žadėjo atlikti, bet savo pažado neįvykdė ankstesnė Laimduotos Straujumos vyriausybė. I.Sudraba paminėjo Zuolitūdės tragedijos tyrimą, taip pat pažadą užtikrinti nepriklausomą, profesionalų ir efektyvų Kovos su korupcija biuro darbą.

LRA deputatas Dainis Liepinis savo ruožtu sakė, kad naujos vyriausybės deklaracijoje „visiškai nejuntama atsakomybės“.

„Tai, kas joje parašyta, skirta ne jauniems verslininkams ir ne šeimoms, kurios šiuo metu svarsto, išvykti iš Latvijos ar pasilikti, kad jie, skaitydami šią deklaraciją, visgi nuspręstų ateinantiems ketveriems metams pasilikti. Iš tiesų ji skirta valdininkams“, - aiškino jis.

Tuo tarpu Janis Adamsonas iš „Santarvės centro“ sakė, kad L.Straujumos kalba pažadino jam prisiminimus apie sovietinius laikus.

„Ji priminė man apie sovietinius laikus, TSKP suvažiavimą, kur irgi skambėdavo tokie žodžiai kaip „įdiegsime“, „išvystysim“, „parengsime“, bet nieko konkretaus“, - sakė deputatas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų