Pereiti į pagrindinį turinį

Latvijos prezidentas duos partijoms savaitę derėtis ir paskui paskirs premjerą

2014-10-05 08:51
BNS inf.
Andris Berzinis
Andris Berzinis / K. Kraftso (BFL) nuotr.

Latvijoje po visuotinių rinkimų politinės partijos turės savaitę deryboms, o paskui prezidentas Andris Bėrzinis paskirs premjerą, sekmadienį visuomeninei Latvijos televizijai sakė pats valstybės vadovas.

„Visos partijos turės savaitę, pradedant rytojumi, vidaus diskusijoms ir, žinoma, deryboms su potencialiais partneriais kitoje koalicijoje“, – sakė jis ir pridūrė, kad jo derybos su partijomis dėl būsimos koalicijos tikriausiai prasidės po savaitės.

Pasak Latvijos prezidento, jis verčiau neduos partijoms jokių instrukcijų ar rekomendacijų, bet yra tikras, kad joms pavyks suformuoti gerą ir profesionalią vyriausybę.

A.Bėrzinis pažymėjo, kad Latvija turi nedaug laiko, nes 2015 metų sausio 1 dieną prasidės jos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai.

Paklaustas, ar naujoje valdančiojoje koalicijoje turėtų būti prorusiška kairiųjų „Santarvės centro“ partija, prezidentas atsakė, kad tai priklauso nuo koalicijos partnerių.

„Spręsti jiems ir „Santarvės (centrui)“. Aš geriau neteiksiu jokių konkrečių instrukcijų ar rekomendacijų. Jie turės savaitę savo (rinkimų) rezultatams ir savo potencialui apžvelgti“, – sakė A.Bėrzinis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų