Latvijos prezidentas neatmeta pereinamojo laikotarpio galimybės įvedant privalomą vakcinaciją

Latvijos prezidentas Egilas Levitas pritaria Vyriausybės patvirtintam įstatymo projektui, kuriame numatoma įvesti privalomą vakcinaciją nuo koronaviruso kai kurių šakų darbuotojams, bet neatmeta, kad tam gali prireikti pereinamojo laikotarpio.

Valstybės vadovas tai pareiškė žurnalistams penktadienį po susitikimo su ministru pirmininku Krišjaniu Kariniu.

„Valstybės uždavinys ir pareiga – nugalėti COVID-19 pandemiją. Tai pagrindinis tikslas, ir viena iš svarbiausių priemonių turi būti vakcinacijos aprėpties plėtimas, kad pasiskiepytų kuo daugiau žmonių. To ir siekiama šiuo įstatymo projektu. Todėl manau, kad šį įstatymą reikia priimti, bet galbūt būtų galima kalbėti apie tam tikrą pereinamąjį laikotarpį“, – sakė jis.

Anot prezidento, pagrindinis tikslas – išplėsti vakcinacijos aprėptį – turi būti pasiektas. „Tai bendras tiek Vyriausybės, tiek valstybės, tiek visos visuomenės uždavinys – apriboti pandemiją ir užtikrinti, kad nuo jos nenukentėtų nei ekonomika, nei žmonės“, – pabrėžė E. Levitas.

Savo ruožtu premjeras priminė, kad po kelių savaičių prasideda nauji mokslo metai, kurie Latvijoje planuojami kontaktiniu režimu. „Mes turime sukurti mokyklose saugią aplinką. O kiti turi galvoti ne tik apie save, bet ir apie savo kaimynus, artimuosius, draugus. Šis virusas tebėra potencialiai mirtinas, niekas nepasikeitė“, – pareiškė K. Karinis ir pridūrė, kad vienintelė apsauga nuo koronaviruso yra vakcinacija.

Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Latvijoje buvo užfiksuotas 2020 metų kovo 2 d. Iki šiol šalyje COVID-19 diagnozuotas 139 941 žmogui, mirė 2 561 infekuotasis.

Vakcinacija Latvijoje prasidėjo praėjusių metų gruodžio 28 d. Iki šiol visiškai paskiepyti 37,84 proc. šalies gyventojų.

Latvijos vyriausybė liepos viduryje nusprendė, kad vakcinacija nuo koronaviruso bus privaloma medikams, socialiniams darbuotojams ir tiems, kurie dirba švietimo srityje. Be to, darbdaviai nuo spalio 1 d. turės teisę atleisti šių įstaigų darbuotojus, neturinčius COVID-19 sertifikato. Atitinkamą įstatymo projektą dabar svarsto Saeima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Vėl pasiilgo gatvėse jaunimo,su sodo įrankiais,kaip buvo rašyta visai neseniai.

san

san portretas
Kadangi mūsiškiai visad bezdžioniauja, tai Šimonytė su pakalikais netrukus prisijungs prie šios idėjos. Gi mūsiškiai savo idėjų neturi - visad skolinas ir iš kitų šalių :D Ir visi tie skolinimai prieš žmogų ... deja...

>Manau

>Manau portretas
Labai blogas sprendimas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių