Latvijos URM vadovas: Europos lyderiai neturėtų bijoti išprovokuoti V. Putiną

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius mano, kad Europos lyderių neturėtų kaustyti baimė išprovokuoti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, o tarptautinė bendrija neturėtų spausti Ukrainos, versdama ją daryti nuolaidas, kad baigtųsi karas.

Jis tai pareiškė interviu televizijos kanalui CNN.

E. Rinkevičius neįvardijo konkrečių Europos lyderių, bet pažymėjo, kad dalis jų bijo išprovokuoti V. Putiną.

Pasak Latvijos diplomatijos vadovo, toks požiūris neracionalus. Jis taip pat pabrėžė, kad „daugelyje sostinių reikia pakeisti mentalitetą“.

Anot E. Rinkevičiaus, pasaulio lyderių diplomatiniai kontaktai su V. Putinu ir raginimai nutraukti karą nedavė rezultatų. Ministro nuomone, sustabdyti rusų karius gali tik narsiai kovojantys ukrainiečiai.

Pasak Latvijos URM vadovo, Rusija nebūtų galėjusi pradėti šio karo „be šalies gyventojų paramos, be jų smegenų plovimo per propagandinius kanalus“.

E. Rinkevičius taip pat pabrėžė, kad „niekas neturi raginti Ukrainos daryti nuolaidas Rusijai“, tikintis, kad šios nuolaidos padės nutraukti karą.

„Nekartokime šios klaidos. Rusija kariauja šį karą ne dėl NATO plėtros, ne dėl to, kad neleistų Ukrainos į NATO ar ES. Ji nori sunaikinti Ukrainą, užgrobti žemes, atkurti imperiją“, - pareiškė E. Rinkevičius.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras PutinasprovokacijaES lyderiaiEdgaras Rinkevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių