Pereiti į pagrindinį turinį

Latvijos užsienio reikalų ministras išdidžiai praneša esąs gėjus

2014-11-07 09:05
BNS inf.
Edgaras Rinkevičius
Edgaras Rinkevičius / A. Ufarto / BFL nuotr.

Latvijos užsienio reikalų ministro Edgaro Rinkevičiaus oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ skelbiama, kad jis yra homoseksualios orientacijos.

„Išdidžiai pranešu, kad esu gėjus. Sėkmės jums visiems“, - rašo E.Rinkevičius.

Ministras taip pat rašo, jog Latvijoje „reikia sukurti visokio pobūdžio partnerystės teisinį reguliavimą“.

„Kovosiu už tai, žinau, kad dabar kils megaisterija, bet didžiuojuosi esąs gėjus (#proudtobegay)“, - rašoma Latvijos diplomatijos vadovo paskyroje.

E.Rinkevičiaus patarėja Una Ahuna-Uozuola naujienų agentūrai BNS atsisakė komentuoti šią ministro žinutę, kuri buvo paskelbta jo paskyrose „Twitter“ ir „Facebook“.

Tuo tarpu Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas) pagyrė Latvijos užsienio reikalų ministro drąsą, Twitter“ parašęs: „Labai drąsus žmogus ir labai geras užsienio reikalų ministras“.

JAV dienraščio „The Washington Post“ biuro Maskvoje vadovas Michaelas Birnbaumas (Maiklas Birnbaumas) latvio žingsnį pavadino „dideliu žingsniu į priekį gėjų teisių srityje Rytų Europoje“. Laikraščio tinklaraštyje žurnalistas teigė, kad, kad Latvijos ministras „pralaužė barjerą Rytų Europos socialiai konservatyvioje politinėje arenoje“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų