Pereiti į pagrindinį turinį

Lėktuvas sprogo ore?

2009-06-05 23:59

Paslaptingos lėktuvo avarijos virš Atlanto vandenyno tyrimas gali pasisukti visiškai nauja linkme. Vieno Ispanijos keleivinio lėktuvo kapitonas teigia pastebėjęs intensyvų baltos šviesos žybsnį toje vietoje, kur pirmadienį dingo "Air France" 447-o reiso lėktuvas.

Ispanijos dienraštis "El Mundo" vakar pranešė, kad šį žybsnį taip pat matė oro bendrovės "Air Comet" lėktuvo, skridusio iš Limos į Lisaboną, antrasis pilotas ir vienas keleivis.

"Staiga mes tolumoje pamatėme stiprų ir intensyvų baltos šviesos žybsnį, kuris judėjo vertikaliai žemyn nukreipta trajektorija ir suskilo į šešias dalis", – tvirtino neįvardytas kapitonas.

Pasak "El Mundo", "Air Comet" lėktuvo koordinatės tuo metu buvo 7 laipsniai šiaurės platumos ir 49 vakarų ilgumos, o "Air France" lėktuvas tikriausiai kirto pusiaują ties 30 laipsnių vakarų ilgumos dienovidiniu.

"Atsižvelgiant į vietos ir laiko sutapimą, noriu atkreipti jūsų dėmesį į šias detales, kurios galbūt bus naudingos nušviečiant faktus", – teigė kapitonas.

Jo ataskaita buvo išsiųsta "Air France", katastrofą patyrusį orlaivį pagaminusiai bendrovei "Airbus" ir Ispanijos civilinės aviacijos valdybai.

Iki šiol manyta, kad iš Rio de Žaneiro į Paryžių skrendantis "Air France" laineris pirmadienį nukrito papuolęs į smarkią audrą. Taip pat neatmesta, kad avarijos priežastis buvo žaibas.

Visi lėktuvu skridę 228 žmonės laikomi dingusiais be žinios, gyvų jų rasti nesitikima.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų