Pereiti į pagrindinį turinį

Lėktuvas subyrėjo ore

2009-05-22 09:00
Statistika: su lėktuvais susijusių incidentų Indonezijoje įvyksta maždaug kas 10 dienų. Tačiau tokios didelės katastrofos nėra itin dažnos.
Statistika: su lėktuvais susijusių incidentų Indonezijoje įvyksta maždaug kas 10 dienų. Tačiau tokios didelės katastrofos nėra itin dažnos. / AFP nuotr.

Indoneziją sudrebino tragedija. Per šimtą žmonių skraidinęs karinis lėktuvas sudužo Javos provincijoje. Žuvo mažiausiai 97 žmonės.

Žuvo ne tik kariškių

"Dabar žinoma, kad žuvo 97 žmonės, 15 buvo sužeista", – sakė vienas vietos pareigūnas. Sveikatos apsaugos ministerijos Nepaprastųjų situacijų centro vadovas Rustamas Pakaya šią informaciją patvirtino. Tarp sužeistųjų yra keli vietos gyventojai, jie nukentėjo, kai lėktuvas griuvo ant žemės.

Indonezijos nacionalinių ginkluotųjų pajėgų atstovas Sagomas Tamboenas patikslino, kad lėktuvu "C-130 Hercules" skrido 11 įgulos narių ir 98 keleiviai, tarp jų – 10 vaikų. Tai buvo daugiausia kariškiai ir jų šeimų nariai. Pareigūno teigimu, prieš avariją lėktuvo būklė buvo gera, oro sąlygos palankios. Dėl ko įvyko avarija, dar neaišku.

Kliudė keletą namų

Pasak įvykio liudininkų, prieš lėktuvui nukrentant pasigirdo garsus sprogimas. Kaip teigia ekspertai, tai galėjo būti lūžtančio lėktuvo garsas. Orlaivio detalės pabiro didelėje teritorijoje netoli Madiuno miestelio. Kai kurie keleiviai iškrito iš krintančio lėktuvo, keli jų išgyveno.

"C-130 Hercules" nuolaužos kliudė keletą namų. "Iš pradžių nukrito sparnas, paskui lėktuvo nosis kliudė keletą namų. Jis atsitrenkė į žemę ir užsidegė", – sakė vienas liudininkas. Smarkiai apgadinta lėktuvo uodegos dalis buvo matyti gulinti apsivertusi žaliuojančiame ryžių lauke, kitos lėktuvo korpuso dalys išdegė iki metalinio karkaso.

Lėktuvas nukrito, kai rengėsi tūpti netoliese esančioje Iswahyudi oro pajėgų bazėje prieš išskrisdamas į Papuą.

Sustabdys visus skrydžius

Indonezijos prezidentas Susilo Bambangas Yudhoyono iškvietė į valstybės rūmus Džakartoje ginkluotųjų pajėgų vadą Djoko Santoso ir gynybos ministrą Juwono Sudarsono. Jie aptarė šią nelaimę.

Pasak J.Sudarsono, iš karto buvo priimtas sprendimas sustabdyti šalyje visus lėktuvų "C-130 Hercules" skrydžius, jeigu paaiškės, kad ši katastrofa įvyko dėl techninio ar mechaninio gedimo. Tai jau antras su Indonezijos pajėgų lėktuvais "Hercules" susijęs incidentas per pastarąsias dvi savaites. Gegužės 10 d. vienas toks lėktuvas nuvažiavo nuo tako Vamenos oro uoste Papua provincijoje. Per šį incidentą buvo sužeistas vienas žmogus.

Indonezija yra didžiausia pasaulyje salų valstybė, joje oro susisiekimas ypač svarbus. Tačiau šioje šalyje dažnai įvyksta orlaivių katastrofų, jos komerciniams laineriams dėl nepakankamo saugumo draudžiama įskristi į ES oro erdvę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų