Pereiti į pagrindinį turinį

Lėktuvo katastrofa kelia abejonių: ar J. Prigožinas tikrai miręs?

2023-08-24 14:09
DMN inf.

Ukrainos gynybos ministerijos vyriausioji žvalgybos direkcija prakalbo apie „Wagner“ samdinių grupės vado Jevgenijaus Prigožino žūtį, rašo UNIAN.

Jevgenijus Prigožinas
Jevgenijus Prigožinas / Scanpix nuotr.

„Linkime sėkmės visiems konkurso dalyviams“, –  į televizijos kanalo „We-Ukraine“ eterį šmaikščiai sakė Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiosios žvalgybos direkcijos atstovas Andrijus Jusovas.

„Iš tikrųjų, istorija yra labai iškalbinga. Kalbant apie susiformavusią, civilizuotą valstybę, jei vyksta maištas, tai situacija sprendžiama padedant teismams. Tačiau kalbant apie mafijos ir gaujų valstybę, viskas vyksta kitaip – tokiais metodais, kurie turės pasekmių pačiai Rusijai“, – sakė jis.

A. Jusovas taip pat pakomentavo versiją, ar lėktuvo katastrofa galėjo būti kerštas po J. Prigožino bandymo sukilti Rusijoje.

„Jie jau seniai „valgė“ vienas kitą. Nelaimingas atsitikimas – taip gali skelbti tik Rusijos propaganda. Juk, aišku, kad tai yra tyčinis teroro aktas, arba kerštas už pralaimėjimą“. Mes dar turime tai išsiaiškinti, nes tai yra daugybės žmonių likvidavimas. Už ką ir kaip? Be to, dar kartą pabrėžiu, čia matau kolektyvinio Vladimiro Putino ir viso jo režimo žodžio darbą“, – akcentavo Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiosios žvalgybos direkcijos atstovas.

Jis dar kartą pabrėžė, kad reikia atlikti itin nuodugnų patikrinimą, siekiant išsiaiškinti, ar J. Prigožinas tikrai buvo lėktuve.

A. Jusovo nuomone, kadangi Rusija pagal savo teritoriją yra didelė valstybė „Wagner“ grupuotė šalies nesunaikins.

„Tačiau tai gali pradėti kitą procesą – atverti plyšį V. Putino režime, kuris griaus jį nuo pamatų“, – įsitikinęs pašnekovas.

UNIAN primena, rugpjūčio 23-iosios vakarą Rusijoje sudužo lėktuvas. Vėliau paaiškėjo, kad jis priklauso J. Prigožinui. Lėktuve buvo dešimt žmonių, įskaitant  J. Prigožiną. Jie visi mirė.

Užsienio ekspertai ir analitikai kelia įvairias versijas dėl „Wagner“ lyderio likvidavimo užsakovų. Labiausiai paplitusi versija, kad V. Putinas davė įsakymą nužudyti J. Prigožiną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų