Lenkija: E. Macrono pareiškimas apie NATO „smegenų mirtį“ – pavojingas

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis pavojingu pavadino Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimą, kad NATO yra ištikusi „smegenų mirtis“, informuoja agentūra „Reuters“.

NATO yra „svarbiausia organizacija pasaulyje, kai kalbame apie laisvės ir taikos išsaugojimą“, – sakė premjeras laikraščiui „Financial Times“. Esą pavojinga, kai E. Macronas reiškia abejones dėl Aljanso tarpusavio gynybos įsipareigojimo. „Aš manau, kad prezidento E. Macrono abejonės... verčia kitas sąjungininkes pagalvoti, kad galbūt Prancūzija dvejoja laikytis gynybos įsipareigojimo“, – kalbėjo M. Morawieckis. Vis dėlto jis tikįs, kad toliau galima pasitikėti Prancūzija.

Anot Lenkijos premjero, Prancūzija neskiria gynybai 2 proc. BVP, kaip nusprendė NATO šalys. Jei NATO tinkamai nefunkcionuoja, tai esą susiję ne su JAV paramos stoka, o su tuo, kad tarp Europos partnerių trūksta lygiavertės paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
NATO lenkais apsinuotijo, smegenų gangrena prasidėjo?.. :s

o

o portretas
jis is dalies teisus paimkim turkus juk jie nato o ginklus perka is rusu ir dar grasina europai terorizmu /emigrantais/ tai logiskai nesuderinama taip iseina kad pati jav czv su mosad ir daro si jovalav kuris jiems naudingas ir skaldo europa politiskai ie ekonomiskai .........

nereikėjo

nereikėjo portretas
lenkams po karo prisijungti Prūsijos, tai yra dabartinės vakarinės Lenkijos dalies, tai būtų daug dabar laimingesni, dabar tik laiko klausimas kada pas juos pasirodys vokiečiai, o NATO žlugimas tik tuos procesus pagreitintų
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių