Lenkija mato galimybę dėl teismų sistemos pasiekti kompromisą su ES

  • Teksto dydis:

Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos (Andžejaus Dudos) patarėjas pirmadienį pareiškė, kad Varšuva ir Briuselis galėtų pasiekti kompromisą dėl lenkų konservatorių vyriausybės vykdomos teismų sistemos reformos.

Gruodžio mėnesį Briuselis dėl „sisteminių grėsmių“ Lenkijos teismų nepriklausomybei inicijavo drausminę procedūrą pagal ES sutarties 7-ąjį straipsnį, teoriškai galinčią atimti iš Lenkijos teisę balsuoti priimant Bendrijos sprendimus. Tačiau Lenkija tvirtina, kad reforma yra reikalinga, nes teisingumo sistema turi būti efektyvesnė.

Pirmadienį Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Fransas Timmermansas (Fransas Timermansas) susitiko su Lenkijos politikais ir vyriausiaisiais teisėjais, norėdamas išsiaiškinti, kokių priemonių ėmėsi Varšuva dėl ES susirūpinimą keliančių klausimų.

Pasak prezidento patarėjo Krzysztofo Szczerskio (Kžyštofo Ščerskio), jis ir F. Timmermansas turėjo „labai gerą susitikimą“ ir „kompromisas yra įmanomas“.

Lenkijos valdančioji partija pasiūlė sugrąžinti dalį teismų kontrolės teisminėms institucijoms.

Tačiau užsienio reikalų viceministras Konradas Szymanskis (Konradas Šimanskis) sako, kad Lenkija „jokia kaina“ nesutiks su kompromisu.


Šiame straipsnyje: LenkijaESteismaiteismų reforma

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Teismų sistemą PRIVALU ir mums reformuot!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių