Lenkija šiais mokslo metais nebeatidarys dėl koronaviruso uždarytų mokyklų

Lenkijos vyriausybė nusprendė pratęsti sprendimo uždaryti mokyklas dėl koronaviruso pandemijos galiojimą iki birželio 26 d., t. y. iki mokslo metų pabaigos. Tai pirmadienį per spaudos konferenciją pranešė nacionalinio švietimo ministras Dariuszas Piątkowskis.

„Atsižvelgdami į tai, kad artėja užsiėmimų pabaiga, kartu su premjeru, sveikatos apsaugos ministru ir vyriausiuoju sanitarijos inspektoriumi nusprendėme, jog iki birželio 26 d. bus mokomasi nuotoliniu būdu“, – sakė jis. „Mūsų nuomone, jau nebėra reikalo grąžinti tradicinių pamokų mokyklose, – pridūrė ministras. – Tikiuosi, kad rugsėjį tai bus įmanoma“.

Iki šiol vyriausybė leido dirbti tik lopšeliams ir vaikų darželiams, kurie galėjo atverti duris jau gegužės 6 d., ribodami vaikų skaičių grupėse iki 12. Pradinės mokyklos gali priimti vaikus, jeigu tėvai dėl darbo neturi su kuo jų palikti. Nuo gegužės 25 d. leidžiama rengti konsultacijas vyresniųjų klasių moksleiviams ir abiturientams, o nuo birželio 1 d. – visiems mokiniams.

Birželį Lenkijoje vyks brandos egzaminai. Jie bus laikomi tik raštu. Egzaminai žodžiu atšaukti.

Ypatingas režimas nustatomas vaikų vasaros stovyklų organizatoriams. Jie turės dirbti, atsižvelgdami į susiklosčiusią epidemiologinę situaciją. Ribojamas tiek vaikų skaičius grupėse, tiek tėvų lankymosi dažnumas.

Lenkijoje iki šiol nustatyti 23 987 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, mirė 1 065 infekuotieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių