Lenkija sienų kontrolę su Šengeno šalimis pratęsia iki gegužės 13 dienos

Lenkija sienų kontrolę su Šengeno šalimis pratęs dar 10 dienų, iki gegužės 13 d., trečiadienį pranešė vidaus reikalų ministerija. Sienų kontrolė sugriežtinta dėl koronaviruso pandemijos.

Pastaruoju sprendimu pratęsiamas draudimas į Lenkiją įvažiuoti ne šios šalies gyventojams. Draudimas ir toliau negalios Lenkijoje dirbantiems užsieniečiams, diplomatams ir vilkikų vairuotojams.

Šengeno zonoje, apimančioje 26 Europos valstybes, dažniausiai galima keliauti be paso, tačiau kai kurios šalys, siekdamos riboti koronaviruso plitimą, ėmėsi griežtų apribojimų. Lenkijos sieną su Vokietija, Čekija, Slovakija ir Lietuva kirsti galima tik pasienio punktuose. Tačiau apribojimai negalioja prekes gabenančiam transportui.

Lenkijoje iš užsienio sugrįžę šalies gyventojai privalo laikytis 14 d. karantino. Tai paveikė darbuotojų, kurie keliauja dirbti į užsienį, ypač Vokietiją ir Čekiją, gyvenimus.

Derybos dėl tvarkos, taikomos pasienio teritorijose dirbantiems asmenims, jau beveik baigtos, apie sprendimus atstovai turėtų pranešti jau netrukus, trečiadienio vakarą sakė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių