Lenkija tvirtina, kad Baltarusija įstrigusiems migrantams tiekia maistą

Lenkijos valdžios institucijos ir toliau neįleidžia į šalį migrantų grupės, įstrigusios biurokratinėje nežinioje ties Lenkijos siena su Baltarusija.

 

 

Lenkijos pasienio saugumo agentūros atstovė penktadienį naujienų agentūrai PAP sakė, kad migrantai greičiausiai gavo maisto atsargų iš Baltarusijos, kad galėtų ilgiau išsilaikyti pasienyje.

Lenkijos pagalbos organizacijų teigimu, migrantai yra kilę iš Afganistano ir maždaug dvi savaites gyvena pasienio zonoje netoli Usnaž Gurno kaimo, tikėdamiesi patekti į ES.

Atstovė nurodė, kad žmonių, įstrigusių tarp Baltarusijos ir Lenkijos, yra 28, tačiau pridūrė, kad šis skaičius kinta, nes Baltarusija leidžia žmonėms palikti laikinąją stovyklą, kad šie slaptai pasiimtų atgabentas maisto atsargas.

„Matome, kad skaičius keičiasi. Vakar taip pat matėme, kaip Baltarusijos saugumo pajėgos pristatė jiems maistą. Jie gavo karštų patiekalų lėkštėse“, – penktadienį sakė atstovė.

Televizijos naujienų kanalas TVN24 penktadienio rytą pranešė, kad Lenkijos saugumo pajėgos praėjusį vakarą neleido dvasininkams ir įvairiems savanoriams pristatyti migrantams vaistų ir maisto.

Pasak pranešimo, Lenkijos pasieniečiai, policija ir kariuomenė uždarė prieigą prie pabėgėlių ir apgręžė visus, kurie bandė jų grupei padėti.

Ketvirtadienį Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) įpareigojo Lenkijos vyriausybę aprūpinti grupę maistu, vandeniu, drabužiais, medicinine pagalba ir, jei įmanoma, laikinai apgyvendinti.

Tačiau EŽTT taip pat pabrėžė, kad jo sprendimas neįpareigoja Lenkijos įleisti afganų į šalį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pats laikas

Pats laikas portretas
bulboms.....kalio trašoms....

ne

ne portretas
maistą tiekti, bet gražinti atgal turi, vizas išdavė ir neįleidžia?

o kodel

o kodel portretas
beretnykai netiekia?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių