Lenkijos ministras pirmininkas: JAV svarsto galimybę padidinti karių skaičių Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Lenkų ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) sakė, kad Lenkija derasi su Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija dėl JAV karių buvimo šalyje padidinimo.

Kaip pranešė Lenkijos radijas, prieš artėjantį J. Bideno vizitą į Varšuvą M. Morawieckis interviu televizijos CBS laidoje „Face the Nation“ kalbėjo apie JAV karius Lenkijoje: „Mes diskutuojame su prezidento Bideno administracija apie tai, kad jų buvimas taptų nuolatinis ir kad jų skaičius būtų padidintas.“

M. Morawieckis teigė, kad Lenkija yra „labai dėkinga [JAV] ir už tai, kad atsiuntė naujų „Patriot“ sistemų ir kitų labai modernių ginklų bei amunicijos“.

Interviu CBS M. Morawieckis sakė, kad tikisi, jog prezidentas J. Bidenas savo būsimos kelionės į Lenkiją metu patvirtins bendrą tikslą nugalėti Rusiją Ukrainoje.

„Tikiuosi, kad bus labai tvirtai patvirtintas mūsų atsparumas ir bendros pastangos nugalėti Rusiją Ukrainoje. (...) Tikiu, kad prezidento J. Bideno žodžiai nuramins visą Europą, kad Jungtinės Valstijos yra su mumis šioje kovoje už laisvę ir taiką“, – teigė Lenkijos premjeras.

J. Bidenas antradienį turi atvykti į Lenkiją dviejų dienų vizito, skirto pirmosioms Rusijos invazijos į kaimyninę Ukrainą metinėms paminėti.

Šiuo metu Lenkijoje rotaciniu principu dislokuota 11 000 JAV karių.

Praėjusį birželį JAV prezidentas paskelbė, kad jo šalis Lenkijoje įkurs nuolatinę savo kariuomenės V korpuso vadavietę, reaguodama į grėsmes, kylančias iš Maskvos po Rusijos invazijos į Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kacapas

Kacapas portretas
Europoje šiuo metu yra 90 tūkst. Amerikos karinio personalo. Tai duotų pabaltyjuj kokius 50 tūkst., dar kokį tūkstantį Lenkijai ir Rumunijai per pusę , ir rusai net nesapnuotu apie jokius puolimus.

O tai ko

O tai ko portretas
Ne Ukrainoje?Aprendgiai benderska uniforma ir tegul megina laime,dar tik nepilnus 3 tukst.ten ju pakase,gal kokia divizija nusiustu.

REALISTAS

REALISTAS portretas
Pasiklausiau Lietuvos PROPA- GANDONŲ PEIZALŲ PER LRT TIAP VADINAMŲ (SEKS) EKWPERTŲ KARO KLAUSIMAIS UKRAINOJE. Kažkokio nupezosio atsargos seržanto pensininko ir seimo nario efreitor pulkininko...IR IŠSIGANDAU...Vadinasi Rusija kariauja lankais ir strėlėmis patrankų neapmokyta mėsa..O ukraina tuoj tuoj gaus naujausių Amerikos naikintuvų tik reikia angliškus prietaisų pavadinimus išversti į ukrainiečių kalbą...JEI TAI RIMTAI TAI LIETUVAI TIKRAI GALAS.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių