Lenkijos parlamentas pareiškė palaikymą premjero M. Morawieckio vyriausybei

  • Teksto dydis:

Lenkijos parlamento žemieji rūmai trečiadienį pareiškė pasitikėjimą premjero Mateuszo Morawieckio (Mateušo Moraveckio) vyriausybę, vyriausybės vadovui paprašius įvertinti vienus metus dirbančio jo kabineto veiklą, pranešė visuomeninio radijo naujienų agentūra IAR.

Už pasitikėjimą dešiniąja M. Morawieckio vyriausybę, vadovaujama konservatyvios partijos "Įstatymas ir teisingumas" (PiS), balsavo 231 Seimo narys, prieš - 181, o dar du įstatymų leidėjai susilaikė.

Anksčiau trečiadienį M. Morawieckis kreipėsi į Seimo pirmininką Mareką Kuchcinskį, prašydamas surengti balsavimą dėl pasitikėjimo jo vyriausybe.

„Kreipiuosi į maršalą (parlamento pirmininką) su pasiūlymu (surengti) balsavimą dėl pasitikėjimo vyriausybe, kad aukštieji rūmai galėtų išsakyti nuomonę apie būtinybę tęsti reformų programą“, – premjerą citavo Lenkijos radijas.

„Tai svarbu, nes rytoj ir poryt vyks Europos Vadovų Tarybos posėdis, ir labai svarbu, kad tame posėdyje būčiau tikras, jog vyriausybė turi mandatą, kad parlamento dauguma palaiko vyriausybę“, – sakė M. Morawieckis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių