Lenkijos premjeras: lenkai pasirengę kautis, jei reikės

Rusijos užpuolimo atveju Lenkijos žmonės pasirengę pasipriešinti, pirmadienį atidarydamas sportinio šaudymo galeriją Myškuve, Pietų Lenkijoje, pareiškė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Lenkijos šaudymo galerijos sulaukė didžiulio susidomėjimo. „Jei Rusija kada nors svarstytų galimybę pulti Lenkiją, Rusija turi žinoti, ir Kremlius turi žinoti, kad Lenkijoje yra 40 mln. lenkų, pasirengusių paimti ginklus į rankas ir ginti savo gimtąją šalį“, – sakė M. Morawieckis.

Jis pabrėžė, kad karas Ukrainoje visiems parodė, jog laisvė nėra savaime suprantama. Pasak jo, Lenkija taip pat šimtmečius buvo „po Rusijos batu“. "Mes nenorime grįžti prie šios nelaisvės. Atmetame jų kolonializmą ir imperializmą“, – sakė M. Morawieckis. Jis paskelbė, kad dėl to Lenkija padidins savo kariuomenę ir investuos į naujas ginklų sistemas.

Centrinės statistikos tarnybos GUS duomenimis, Lenkijoje šiuo metu gyvena kiek daugiau nei 38 mln. žmonių. Tačiau daug daugiau gyvena už šalies ribų; vien tik Vokietijoje 2021 m. buvo užregistruota 871 tūkst. Lenkijos pilietybę turinčių žmonių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLenkijaMateuszas Morawieckisšaudymo galerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių