Lenkijos premjeras ragina ES užtaisyti mokesčių spragas

  • Teksto dydis:

Lenkijos dešiniųjų pažiūrų ministras pirmininkas antradienį paragino Europos Sąjungą (ES) užtaisyti mokesčių spragas, kurios, anot jo, kasmet atsieina milijardus eurų.

Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) savo kalboje parlamente pareiškė, kad jo vadovaujama konservatyviosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) vyriausybė nori užtikrinti, kad Lenkijos ekonomika ateinančiais metais augtų bent 2–3 procentiniais punktais sparčiau už euro zoną.

Tarptautinės korporacijos „metų metus vengė mokesčių“, o mokesčių rojai „turi būti uždaryti“, pareiškė premjeras deputatams, kuriems pristatė savo antrosios kadencijos prioritetus.

„Europos Sąjunga kiekvienais metais negauna 150 mlrd. eurų pajamų iš verslo mokesčių ir nemato šio dramblio kambaryje“, – pareiškė M. Morawieckis.

„Didžiausios ir turtingiausios“ tarptautinės bendrovės mokesčius turi mokėti ten, kur gauna pajamas, pažymėjo buvęs bankininkas.

„Kitas dramblys yra prarandamos 150 mlrd. eurų pajamos iš pridėtinės vertės mokesčio“, – pareiškė ministras pirmininkas. Kaip prarandamos šios lėšos, jis išsamiau nepaaiškino.

Lenkija ir kitos naujesnės ES valstybės narės ieško būdų kompensuoti Didžiosios Britanijos indėlį į ES biudžetą, kuris po „Brexito“ bus prarastas. Tačiau jos priešinasi Europos Komisijos planuojamam išlaidų karpymui.

M. Morawieckis taip pat pažadėjo tęsti prieštaringai vertinamas PiS teismų reformas, kurioms nepritarianti Europos Komisija tvirtina, kad jos kelia grėsmę teisinei valstybei.

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Moody's“ prognozuoja, kad Lenkijos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet padidės 4,4 proc., o kitąmet augimas sulėtės iki 3,7 procento.

Tačiau šalies ekonomika augs kur kas sparčiau už euro zonos ūkį, kuris tuo pat laikotarpiu turėtų augti maždaug 1 proc. tempu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
idomu kieno saskaita uzlopis sias skyles kuriu didziaja dali prarija nato?......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių