Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkijos premjero varžovas žada siekti vadovavimo partijai

2014-09-10 14:53
„Reuters“-BNS inf.
Reuters nuotr.

Darbą baigiančio Lenkijos premjero Donaldo Tusko varžovas Grzegorzas Schetyna (Gžegožas Schetyna) pareiškė, kad sieks vadovauti D.Tusko partijai, o tai gali pranašauti valdančiosios koalicijos skilimą, dabartiniam premjerui išvykus dirbti į Briuselį.

Anksčiau vadovavimo Piliečių platformos (PO) partijai siekusį G.Schetyną nustūmė D.Tuskas. Pasak politiko, D.Tuskui palikus šį postą, atėjo laikas jam dar kartą pabandyti laimėti partijos vadovo rinkimus.

Tai galėtų sukelti problemų parlamento pirmininkei Ewai Kopacz (Evai Kopač), kuriai D.Tuskas yra numatęs premjero postą. Pagal Lenkijos politikos tradicijas, ministas pirmininkas yra valdančiosios partijos lyderis.

„Pernai nekėliau savo kandidatūros prieš Donaldą Tuską, nes tai būtų sukėlę susiskaldymą Platformoje, – sakė G.Schetyna televizijai TVN24 antradienį. – Šiandien arba rytoj, arba kitą dieną situacija pasikeis“.

D.Tuskas antradienį įteikė prezidentui Bronislawui Komorowskiui (Bronislavui Komorovskiui) atsistatydinimo pareiškimą. Ketvirtadienį prezidentas turėtų atsistatydinimą patvirtinti ir pakviesti E.Kopacz derybų dėl naujos vyriausybės suformavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų