Libijos karinis jūrų laivynas: daugiau nei 600 į Europą plaukusių migrantų sugrąžinti atgal į šalį

Daugiau nei 600 migrantų, bandžiusių nuplaukti į Europą, buvo sustabdyti ir grąžinti į Libiją, pranešė šios šalies karinis jūrų laivynas, nors Tarptautinė migracijos organizacija (IOM) perspėjo, kad Libija „nėra saugus uostas“.

Savaitgalį Libijos pakrantės apsaugos tarnyba grąžino tris grupes migrantų, iš viso 638 žmones, bandžiusius perplaukti Viduržemio jūrą, teigiama sekmadienį paskelbtame karinio jūrų laivyno pranešime.

Pasak laivyno, migrantai buvo daugiausia iš Užsachario Afrikos. Pirmoji grupė, kurią sudarė 334 migrantai, plaukę keturiomis pripučiamomis valtimis, buvo „išgelbėti“ penktadienį. Dar dvi grupės – atitinkamai 132 ir 172 žmonės – buvo grąžinti į Libiją penktadienį ir šeštadienį.

Karinis jūrų laivynas neskelbia, ar migrantai kreipėsi pagalbos.

IOM ne kartą išreiškė nerimą dėl to, kad Libija nėra saugi pabėgėliams dėl chaotiškos situacijos šalyje ir prastų gyvenimo sąlygų sulaikymo centruose.

„Šiandien 172 migrantai, įskaitant moteris ir vaikus, buvo sugrąžinti atgal į Libiją“, – šeštadienį teigė organizacija.

„Mūsų komandos suteikė skubią pagalbą daugiau nei 600 migrantų, grąžintų per pastarąsias 48 valandas. Kartojame – Libija nėra saugus uostas“, – pridūrė IOM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maras

Maras portretas
Ir tuos, kurie jau prasibrove i Europa, kuo greiciau grazinti i Tevynes. Kodel delsiama? Cia ju "tvarkos" niekam nereikia.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Galų gale grąžinti atgalios! Gal galų gale baigsis migrantų antplūdis į Europą.

Arijas

Arijas portretas
Saunuoliai Libijos kranto apsaugos vyrai. Gal nors jie uzkardys masonu organizuota Europos uztvindyma juodaodziais. O ta TMO tegul uzciaupia savo dvokiancia bliudsiurble, tikriausiai taip pat arabu samokslo dalininke?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių