Liuksemburgas pratęs koronaviruso ribojimus

Koronaviruso ribojimai Liuksemburge bus pratęsti iki spalio 18 dienos. Tai po vyriausybės posėdžio trečiadienį pranešė ministras pirmininkas Xavieras Bettelis. „Virusas per vasarą neišnyko“, – sakė jis. Naujų infekcijų skaičius esą toliau nežymiai auga. Naujasis COVID įstatymas su nedidelėmis pataisomis bus pateiktas parlamentui.

Be kita ko, lankyti ligonius ligoninėse galės tik pasiskiepiję, persirgę ar testą atlikę asmenys. X. Bettelis taip pat paskelbė, kad už iki šiol nemokamus PGR testus nuo rugsėjo 15 dienos teks mokėti patiems.

Šiuo metu Liuksemburge kiekvienas turi galimybę pasiskiepyti nuo COVID-19. „Mes tikimės, kad dėl šios naujos tvarkos kai kurie žmonės nuspręs, kad paprasčiau yra pasiskiepyti“, – sakė premjeras. Vakcinuotis esą dar niekad nebuvo taip paprasta kaip šiandien.

Anot X. Bettelio, bent kartą yra pasiskiepiję 74 proc. šalies gyventojų. Ligoninėse gydomi 29 COVID-19 pacientai. Iš aštuonių pacientų intensyviosios terapijos skyriuose nė vienas nėra pasiskiepijęs. Vakcina nesuteikia šimtaprocentinės apsaugos nuo užsikrėtimo, tačiau patikimai apsaugo nuo sunkios ligos eigos. „Primygtinai raginu visus pasiskiepyti“, - sakė premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
baisi veidmainiska vaidyba sio /vyruso/ fone kai eilyne sloga ir jau /ligonis/ o kaukes sudaro netik baimes atmosfera bet mazina deguinies trukuma zmogui dargi sveikam taip jo organizma silpninant ir tuo mazinant imuniteta su visais nusikalstamais draudimais ir tai jav setonsatanistu nusikaltymas nebe bloguju ateiviu pagalbos ir tai tiesa=======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių