Londono valdžia leido N. Farage'ui sausio 31-ąją rengti „Brexito“ vakarėlį

  • Teksto dydis:

Gerai žinomo euroskeptiko Nigelo Farage'o planai sausio 31 d. surengti „Brexito dienos“ vakarėlį Londono centre buvo patvirtinti miesto valdžios.

„Pasitraukti reiškia pasitraukti“ buvo leista sausio 31 d. surengti renginį Parlamento aikštėje. Puikios naujienos!“ – tviteryje paskelbė N. Farage'as.

„Pasitraukti reiškia pasitraukti“ išaugo iš 2016 m. referendumo kampanijos už išstojimą iš ES, kurioje N. Farage'as griežė pirmuoju smuiku. Per referendumą britai nedidele balsų persvara nusprendė išstoti iš Europos Sąjungos.

„Turime atšvęsti šį didžiulį momentą tautos istorijoje“, – rašė N. Farage'as.

Richardas Tice'as, „Brexito“ partijos pirmininkas, kurią N. Farage'as įkūrė po „Brexito“ referendumo, tikino, kad renginio organizatoriai „vis dar dirba tiek Big Benu ir fejerverkais šiai „Brexito“ šventei“.

N. Farage'as anksčiau tikino, kad į renginį bus pakviesta apie 10 tūkst. žmonių.

Konservatorių premjeras Borisas Johnsonas, kuris taip pat vadovavo išstojimo iš ES kampanijai 2016-aisiais, antradienį BBc sakė, jog žmonės turėtų skirti pinigų, kad „Big Benas suskambėtų“.

B. Johnsonas turėjo omenyje bandymus rasti apie 500 tūkst. svarų, kurių reikia, kad garsusis Big Beno varpas suskambėtų lygiai vidurnaktį sausio 31 d., kai Jungtinė Karalystė (JK) oficialiai išstoja iš ES.

„Nagi, Borisai, paskelbk, kad Big Benas skambės. Tada pasirodyk ant scenos Parlamento aikštėje“, – rašoma „Pasitraukti reiškia pasitraukti“ paskyroje tviteryje.

Vyriausybė kol kas atsisako skirti lėšų Big Beno varpui. Lėšos reikalingos, nes parlamento Elžbietos bokštas, kuriame yra ir Big Benas, šiuo metu restauruojamas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių