A. Lukašenka: Baltarusija gali padėti išgabenti migrantus į Miuncheną

Baltarusija stengiasi grąžinti į tėvynę kelis tūkstančius migrantų, daugiausia iš Artimųjų Rytų, kurie susitelkė šalies pasienyje su Europos Sąjungos (ES) nare Lenkija, pirmadienį pareiškė prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

„Šioje srityje vyksta aktyvus darbas, kad įtikintume žmones – prašau, grįžkite namo. Tačiau niekas nenori grįžti“, – sakė A. Lukašenka, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Jis taip pat sakė, kad Baltarusijos valstybinė oro linijų bendrovė „Belavia“ galėtų padėti išgabenti migrantus į Vokietiją, jei Lenkija nesuteiks „humanitarinio koridoriaus“.

Šioje srityje vyksta aktyvus darbas, kad įtikintume žmones – prašau, grįžkite namo. Tačiau niekas nenori grįžti.

„Jei reikės, išsiųsime juos į Miuncheną savo lėktuvais“, – sakė A. Lukašenka.

Baltarusijos diktatorius pridūrė, kad jo šalis nenori, jog migrantų krizė peraugtų į „konfliktą“, ir pavadino jį „visiškai žalingu mums“.

Sekmadienį „Belavia“ paskelbė, kad Dubajaus prašymu uždraudė iš Jungtinių Arabų Emyratų skraidinti Sirijos, Irako, Jemeno ir Afganistano piliečius, kai Minskas buvo apkaltintas, kad įsiveža migrantus, o paskui siunčia juos į Europą.

Savo interneto svetainėje paskelbtame pranešime šių keturių šalių piliečiams „Belavia“ teigė, kad jie nebus įleidžiami į skrydžius iš Dubajaus į Baltarusiją „remiantis JAE kompetentingų institucijų sprendimu“.

Šis žingsnis buvo žengtas po to, kai penktadienį „Belavia“ Ankaros prašymu uždraudė Sirijos, Irako ir Jemeno piliečiams skristi į Baltarusiją iš Turkijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kvaila rashliava..Ar zurnaliste gavo interviu su bialorusiu uzurpatoriumi? Skiedalai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių