A. Lukašenka: Baltarusijai nepriimtinos TVF sąlygos skubiam finansavimui

Baltarusijai nepriimtinos Tarptautinio valiutos fondo (TVF) keliamos sąlygos skubiam finansavimui gauti, pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

„Buvo pareikšta apie galimybę skirti Baltarusijai 940 mln. JAV dolerių vertės vadinamąjį skubų finansavimą. Šis reikalas išspręstas? Ne“, – sakė jis.

A. Lukašenkos žodžiais, Baltarusijai nepriimtinos papildomos šios paskolos suteikimo sąlygos, kurios nėra susijusios su galimo susitarimo finansine dalimi.

„Atsirado reikalavimų: kovodami su koronavirusu vadovaukitės Italijos pavyzdžiu. Aš nenoriu, neduok Dieve, kad Baltarusijoje pasikartotų Italijos scenarijus. Turime savo šalį ir savo padėtį“, – sakė Baltarusijos lyderis.

„TVF ir toliau iš mūsų reikalauja: įveskite karantiną, izoliavimąsi, komendanto valandas. Kas per kvailystės? Mes pagal dūdelę nešokinėsim“, – pabrėžė A. Lukašenka.

Kaip jau buvo skelbta, Baltarusija balandžio pradžioje kreipėsi į TVF su oficialiu prašymu skirti jai 900 mln. JAV dolerių vertės skubų finansavimą koronaviruso pandemijos padarinių švelninimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių