Pereiti į pagrindinį turinį

A. Lukašenka įsitikinęs Baltarusijos reakcijos į koronavirusą teisingumu

2020-05-08 12:43

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį pareiškė, kad jo šalis jau po mėnesio bus pamiršusi koronavirusą, jei ir toliau laikysis anksčiau parengtų kovos su juo priemonių.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

„Mes pasirinkome savo kelią. Ir esu šiandien įsitikinęs, kad pasielgėme teisingai. Neįvedėme nepaprastosios padėties. Jei ir toliau eisime šiuo keliu, būtinai po mėnesio užmiršime koronavirusą“, – sakė A. Lukašenka, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

Pasak valstybės vadovo, „Viešpats padės visoje šalyje įveikti šią nelaimę ir bėdą“.

A. Lukašenka priminė, kad „Baltarusijoje ne ėjo frontu, o kovoja su infekcija taškuose ir židiniuose“. Jis pabrėžė, kad svarbiausia gelbėti žmonių gyvybes: „Privalome kovoti dėl kiekvieno žmogaus ir mokame tai daryti.“

„Visuomet rūpindavomės sveikatos apsauga, neatidavėme jos į privačias rankas. Taip, mums nebuvo paprasta. Nesame turtinga šalis, mums tai brangiai kainavo. Užtat daugeriopai atsipirks“, – pridūrė jis.

Iki gegužės 7-osios Baltarusijoje mirė 116 COVID-19 pacientų, užregistruoti 20 168 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Per parą buvo patvirtinta 913 naujų užsikrėtimo atvejų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų