A. Lukašenka siūlosi padėti amerikiečiams įveikti kūdikių mišinukų stygių

Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka penktadienį pasiūlė Jungtinėms Valstijoms pieno mišinių kūdikiams, pabrėžęs, kad šalyje, kuri jam taiko sankcijas, jų labai trūksta.

Vasarį Jungtinėse Valstijose iš rinkos atšaukus vieno gamintojo produkciją ir uždarius didžiulę gamyklą, visoje šalyje drastiškai sumažėjo pieno mišinių pasiūla. 

„Esame pasirengę jau rytoj padėti amerikiečiams apsirūpinti mišinukais“, – A. Lukašenkos žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

A. Lukašenka yra artimas prezidento Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas ir stojo Maskvos pusėn, kai rusų pajėgos užpuolį Ukrainą. Abu autoritarai dažnai bando atremti kritiką jų valdymui, akcentuodami problemas Vakarų šalyse. 

67-erių A. Lukašenka, Baltarusiją geležiniu kumščiu valdantis nuo 1994 metų, kaltina Vakarus, esą jie „kariauja“ su Rusija Ukrainoje.  

Vasario 24 dieną Rusijai užpuolus Ukrainą, tiek Maskva, tiek Minskas sulaukė griežtų Vakarų sankcijų.

A. Lukašenkai ir jo sąjungininkams jau anksčiau buvo įvestos sankcijos už brutalų protestų malšinimą 2020 metais. Protestų banga kilo po ginčijamo A. Lukašenkos perrinkimo šeštai kadencijai tų metų rugpjūtį vykusiuose prezidento rinkimuose, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais.

Režimui malšinant protestų judėjimą buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, keli demonstrantai žuvo, o visi pagrindiniai A. Lukašenkos oponentai buvo įkalinti ar priversti palikti šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pajacai

Pajacai portretas
Tas klounas dar ilgai juokins pasauli?

Aišku

Aišku portretas
Ką šitu straipsniu norėjo pranešti?...Amerikonams visko trūksta ...aišku..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių