A. Lukašenka skelbia pergalę prieš koronaviruso epidemiją Baltarusijoje

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka mano, kad šalies sveikatos apsaugos sistema atsilaikė koronaviruso epidemijos sąlygomis ir ją nugalėjo.

Kaip pranešė ketvirtadienį prezidento spaudos tarnyba, jis tai pareiškė, įteikdamas valstybinius apdovanojimus.

„Priešakinėje kovos su koronavirusine infekcija linijoje buvo medikai. Mūsų sveikatos apsaugos sistema atsilaikė. Mes nemažiname pastangų šioje kovoje, nors jau šiandien galima pasakyti – mes nugalėjome“, – teigė A. Lukašenka.

Anot jo, dabartinėmis aplinkybėmis Baltarusija „parodė sveiką politinį protą ir liaudies išmintį“. „Ir po galutinės pergalės prieš COVID-19 mes būtinai atskirai susitiksime su mūsų gydytojais, kurie šiandien vis dar savo poste“, – pareiškė A. Lukašenka.

Liepos 1 d. duomenimis, Baltarusijoje užregistruoti 62 424 žmonės, užsikrėtę COVID-19, dėl infekcijos mirė 398 pacientai.

Pandemijos sąlygomis Baltarusijos valdžia nepaskelbė karantino, šalyje vyksta masiniai renginiai, dabar ruošiamasi prezidento rinkimams, kurie numatyti rugpjūčio 9 d.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai neatmeta, kad Baltarusijoje gali kilti antroji pandemijos banga.

Praėjusią savaitę Baltarusija pagal nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičių 1 milijonui žmonių pralenkė Ispaniją ir pakilo į antrąją vietą Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nikas

Nikas portretas
Kai nera marionete ir nereikia bezdzioniauti viso pasaulio koronadurnizmo, adekvati reakcija i problema, tai ir rezultatas geras.

Kur gi ne

Kur gi ne portretas
Dar vienas lunatikas... :-)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių