M. Abbasas: palestiniečiai nutraukia visus ryšius su Izraeliu ir JAV

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) šeštadienį paskelbė nutraukęs visus ryšius su Izraeliu ir Jungtinėmis Valstijomis, įskaitant bendradarbiavimą saugumo srityje.

Pasak M. Abbaso, antradienį JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pristatytas naujas Artimųjų Rytų taikos planas „pažeidžia susitarimus“ dėl Palestinos autonomijos, sudarytus 1993 metais Osle palestiniečių ir Izraelio.

Izraeliui, „kaip okupacinei galiai, teks visa atsakomybė“ už padėtį palestiniečių teritorijose, M. Abbasas sakė per Kaire surengtą nepaprastąjį Arabų Lygos posėdį.

„Nenorėčiau patekti į istoriją kaip lyderis, pardavęs Jeruzalę“, – kalbėjo jis, turėdamas omenyje D. Trumpo planą, jog Jeruzalė turi tapti „nedaloma“ Izraelio sostine, o palestiniečių būsimos valstybės sostine galėtų tapti dalis Rytų Jeruzalės ir jos priemiesčių.

Visos pagrindinės palestiniečių frakcijos šį planą piktai atmetė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pastatys rakum, isaus i subine packe doleriu -atsiras glaudus ir broliski santykiai. Cha cha cha ....

Anonimas

Anonimas portretas
Tiek daug jaunu palestinieciu slaistosi gatvese. Kodel jie neima automatu i rankas ir negina savo laisves ir nepriklausomybes? Arba turi pakankamai pinigu gerti ir dulkinti bobas, arba BIJO.

taip

taip portretas
tai teisingas zingsnis ir europai lieka pritarti ir palaikyti nes jav su zydais tai gobsus agresoriai pasivadine /demon..kratais/ kurie tik ir moka politdemoniskai kratytis savo naudai nesiskaitydami su niekuo ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių