M. Pompeo neatmeta galimybės vieną dieną siekti prezidento posto

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas), laikomas ištikimu prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sąjungininku, pirmadienį sakė, kad neatmes galimybės vieną dieną siekti šalies vadovo posto.

„Niekad negalėdavau numatyti, koks bus kitas mano darbas, ir įtariu, jog tas pat pasakytina ir dėl šito“, – nurodė M. Pompeo, per ne pelno organizacijos „The Economic Club of Washington“ renginį atsakydamas į klausimus apie jo galimas prezidentines ambicijas.

„Jei manysiu, kad galiu gerai padirbėti, nėra jokio darbo Amerikai, kurio nesvarstyčiau“, – pridūrė M. Pompeo.

Jis pažymėjo, kad tarnavo jau 18 metų: kariuomenėje, Kongrese ir D. Trumpo administracijoje, iš pradžių kaip Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius ir, dabar, kaip valstybės sekretorius. Jis sakė jaučiantis pareigą tarnauti šaliai.

55 metų „vanagas“ iš Kanzaso M. Pompeo, kuris priklauso Respublikonų partijos konservatyviajam sparnui, regis, yra vienas iš nedaugelio žmonių administracijoje, turinčių visišką neprognozuojamo D. Trumpo pasitikėjimą.

Jo sugebėjimas žongliruoti prezidento instinktais ir tradiciškesniu konservatorių požiūriu į užsienio politiką pakurstė spėliones dėl to, ar jis galėtų siekti aukštesnio posto.

Kol kas M. Pompeo yra aiškiai deklaravęs, kad remia D. Trumpo 2020 metų perrinkimo kampaniją.

Pirmadienį jis ginčijo kalbas, kad galėtų siekti Kanzaso vietos Senate.

„Tarnausiu valstybės sekretoriumi kiekvieną dieną, kai turėsiu progą tai daryti“, – sakė M. Pompeo.

Tačiau jis neatmetė galimybės dalyvauti Senato rinkimuose, jei D. Trumpas to paprašytų, ir pridūrė: „Visi tarnaujame, kaip pageidauja prezidentas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
sionizmas slenka i jav valdomas strukturas....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių