Pereiti į pagrindinį turinį

M. Trump nuotrauka „Vanity Fair“ viršelyje papiktino meksikiečius

2017-01-28 15:23
BNS inf.

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) planams atsitverti nuo Meksikos smarkiai pabloginus abiejų šalių santykius, žurnalo „Vanity Fair“ meksikietiškosios versijos naujausio numerio viršelyje besipuikuojanti pirmosios JAV ponios nuotrauka sukėlė pasipiktinimą Meksikos socialiniuose tinkluose.

Twitter nuotr.

Vasarį išeisiančio numerio viršelis buvo paviešintas penktadienį. Nuotraukoje matoma 46-erių Melania Trump (Melanija Tramp) – su nepriekaištingu makiažu ir pasipuošusi juvelyriniais dirbiniais, sėdinti prie dubens su blizgančiomis brangenybėmis ir šakute lyg spagečius sukanti sidabrinę grandinėlę.

Naujojo JAV prezidento planai šią savaitę sukėlė didžiausią per pastaruosius dešimtmečius diplomatinę krizę tarp šių kaimyninių valstybių, tad nenuostabu, kad žurnalo viršelis įsiutino daugelį meksikiečių,

D.Trumpas pareikalavo, kad meksikiečiai finansuotų pasienio tvoros statybas, tačiau Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto (Enrikė Penja Njetas) pareiškė, kad to niekuomet nebus.

Dėl šio ginčo E.Pena Nietas atšaukė kitą savaitę Vašingtone turėjusį įvykti susitikimą su D.Trumpu, o Baltieji rūmai prakalbo apie galimybę įvesti importo tarifus Meksikai ir gautas lėšas panaudoti sienos statybai.

Socialiniuose tinkluose naujasis „Vanity Fair“ viršelis vadinamas „žeminančiu“ ir „neskoningu“.

„Ačiū „Vanity Fair“ už Melania Trump nuotrauką ant viršelio. Puikus jautrumo, empatijos, patriotizmo ir redaktorių intelekto pavyzdys,“ – socialiniame tinkle „Twitter“ ironizavo garsi Meksikos intelektualė Denise Dresser (Denisė Dreser).

„Suprantame, kad tai sudėtingas momentas, sutapęs su mūsų viršelio pasirodymu, – sakoma Meksikos „Vanity Fair“ tinklapyje paskelbtame pareiškime. – Tačiau mūsų tikslas yra tiesiog prisidėti, kaip visuomet, prie nepriklausomo ir kritiško požiūrio į aktualijas ir su jais susijusius veikėjus.“

Šis M.Trump interviu ir nuotrauka pirmą kartą pasirodė Niujorke leidžiamo vyrams skirto žurnalo „GQ“ 2016 metų balandžio numeryje. Abu žurnalai priklauso bendrovei „Conde Nast“.

Naujasis JAV prezidentas gruodį pasipiktino „Vanity Fair“ amerikietiškame leidime paskelbtu snobišku vieno iš jo restoranų įvertinimu.

Po „Twitter“ pasirodžiusios kandžios milijardieriaus respublikono pastabos žurnalo prenumeratorių skaičius pasiekė rekordą.

Meksikietiškasis „Vanity Fair“ anksčiau viršelyje išspausdino Meksikos prezidento žmonos aktorės Angelicos Riveros (Anchelikos Riveros), kuriai grėsė kaltinimai korupcija, nuotrauką, tuo sukeldamas daug ginčų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų