Pereiti į pagrindinį turinį

Malšino protestus

2012-09-27 23:59
Malšino protestus
Malšino protestus / AFP

Ispanijos policija suėmė 38 žmones per antradienį sostinėje vykusius susirėmimus tarp pareigūnų ir demonstrantų, protestuojančių prieš griežtas taupymo priemones ir didinamus mokesčius.

Keli tūkstančiai žmonių antradienį mėgino prieiti prie Ispanijos parlamento pastato Madrido centre, o daugiau nei tūkstančiui riaušių policininkų užkirtus jiems kelią, protestuotojai buvo priversti būriuotis aplinkinėse gatvėse.

Guminėmis lazdomis ginkluoti pareigūnai puolė eitynių priekyje atsidūrusius protestuotojus, o kai kurie demonstrantai vartė prie parlamento pastatytus užtvarus ir svaidė akmenis bei butelius.

Per susirėmimus buvo sužeisti 64 žmonės, 27 jų – policijos pareigūnai.

Šiandien Ispanijos vyriausybė ketina pateikti biudžeto detales ir pranešti, kokių dar taupymo priemonių bus imtasi. Darbo neturi ketvirtadalis Ispanijos gyventojų, o centrinis bankas šią savaitę paskelbė, kad trečią šių metų ketvirtį šalies bendrasis vidaus produktas toliau sparčiai mažėjo. Europoje būgštaujama, kad Madridui nepakaks 100 mlrd. eurų paramos, dėl kurios euro zonos finansų ministrai sutarė šiemet birželį.

Problemų laviną papildė Katalonijoje lapkričio 25 d. vyksiantys išankstiniai rinkimai, kurie gali tapti referendumu dėl didesnės autonomijos šiai provincijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų