Pereiti į pagrindinį turinį

Maskva įspėja Kyjivą nesitaikyti į Krymą vakarietiška ginkluote

2023-06-20 14:14
BNS inf.

Maskva antradienį pareiškė, kad Ukrainos pajėgos planuoja Vakarų tiekiamomis raketomis smogti taikiniams Rusijoje ir aneksuotame Krymo pusiasalyje, ir pagrasino nedelsiant imtis atsakomųjų veiksmų.

Sergejus Šoigu
Sergejus Šoigu / Scanpix nuotr.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė planuoja smogti Rusijos teritorijai, įskaitant Krymą, raketomis HIMARS ir „Storm Shadow“, – sakė gynybos ministras Sergejus Šoigu per susitikimą su kariuomenės pareigūnais.

S. Šoigu įspėjo apie greitą atsakomąjį smūgį, jei ginklai būtų panaudoti smūgiams į taikinius Rusijoje arba Juodosios jūros teritorijoje, kurią Maskva aneksavo 2014 metais po referendumo, kurio nepripažino didžioji dauguma tarptautinės bendruomenės. Tą žingsnį pasmerkė Kyjivas ir Vakarų šalys, paskelbusios sankcijas Maskvai.

„Šių raketų panaudojimas už specialiosios karinės operacijos zonos ribų reikštų visišką Jungtinių Valstijų ir Didžiosios Britanijos įsitraukimą į konfliktą ir neatidėliotinus smūgius sprendimų priėmimo centrams Ukrainoje“, – teigė S. Šoigu, pavartodamas Kremliaus terminą invazijai pavadinti.

Jungtinės Valstijos buvo vienos iš karinės paramos Ukrainai iniciatorių, greitai sukūrusios tarptautinę koaliciją Kyjivui paremti po to, kai 2022 metų vasarį Rusija pasiuntė karius į Ukrainą, ir koordinavo dešimčių šalių pagalbą.

Maskva kaltina Vakarų šalis, kad ginkluodamos Ukrainą jos tiesiogiai kariauja prieš Rusiją.

Pastarosiomis savaitėmis dronų atakos smogė Rusijos miestams ir taikiniams Kryme, tačiau Kyjivas neprisiėmė atsakomybės už šiuos incidentus.

Daugiau naujienų