Maskva kaltina Vakarus siekiant sunaikinti Rusiją

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį apkaltino Vakarus, kad jie nori Maskvai sukelti ilgalaikių pasekmių dėl jos invazijos į Ukrainą, ir užsipuolė Europos Komisijos pirmininkę Ursulą fon der Leyen (Urzulą fon der Lajen), kuri neseniai atvyko į Kyjivą.

„Ursula von der Leyen... sakė, kad karas turėtų baigtis Rusijos pralaimėjimu, tokiu pralaimėjimu, dėl kurio Rusija dešimtmečius, daugelį dešimtmečių, negalėtų atkurti savo ekonomikos. Ar tai ne rasizmas, ne nacizmas – ne bandymas išspręsti „Rusijos klausimą“?“ – sakė S. Lavrovas komentaruose, kuriuos transliavo Rusijos valstybinė televizija.

Ketvirtadienį, likus dienai iki Ukrainos ir Europos Sąjungos aukščiausiojo lygio susitikimo, EK pirmininkė pranešė, kad ji kartu su komisarų komanda ir vyriausiuoju bloko diplomatu atvyko į Kyjivą.

Pastarąsias savaites U. von der Leyen teigė, kad Europa privalo nugalėti Maskvos agresijos akivaizdoje ir kad dėl precedento neturinčių ES sankcijų Rusijos ekonomikai gresia „regreso dešimtmetis“.

Praėjusią savaitę Prancūzijos užsienio reikalų ministerija paneigė, jog Paryžius ir jo Vakarų sąjungininkės kariauja su Maskva po to, kai Vakarai priėmė sprendimą tiekti sunkiuosius tankus Ukrainai.

„Esminė dalis yra ta, kad mes tai darome kartu ir nežaidžiame kaltinimų žaidimo Europoje, o kariaujame prieš Rusiją, o ne vieni prieš kitus“, – praėjusią savaitę teigė Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok).

Nuo tada, kai beveik prieš metus Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė savo karius į Ukrainą „denacifikuoti“ provakarietišką šalį, jis dažnai lygina šį karą su Sovietų Sąjungos karu prieš nacistinę Vokietiją.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose šiuos argumentus vadina priedanga neišprovokuotai agresijai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVakaraiRusijos kaltinimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių