Maskva: Rusijoje per parą kariauti Ukrainoje užsiregistravo apie 10 tūkst. savanorių

  • Teksto dydis:

Rusijos kariuomenė ketvirtadienį pranešė, kad mažiausiai 10 tūkst. žmonių savanoriškai užsiregistravo kariauti Ukrainoje, praėjus maždaug parai po prezidento Vladimiro Putino paskelbimo apie rezervistų mobilizaciją.

„Per pirmąją dalinės mobilizacijos parą apie 10 tūkst. piliečių savo noru, nelaukdami šaukimo, atvyko į karinius komisariatus“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė kariuomenės atstovas Vladimiras Cimlianskis.

Jis pridūrė, kad ginkluotosios pajėgos atidarė karštąją liniją asmenų ir organizacijų klausimams apie šaukimą į karo tarnybą.

Paskelbus mobilizaciją socialiniuose tinkluose plinta mėgėjiška filmuota medžiaga, kurioje neva matyti, kaip šimtai Rusijos piliečių visoje šalyje reaguoja į šaukimą.

Sibiro Jakutijos mieste nufilmuota, kaip vyrai užtušuotais veidais, prieš įlipdami į autobusą apkabina šeimos narius, o kai kurie pastarųjų jų lieja ašaras.

Populiarus platformos „Telegram“ kanalas „Mash“ išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti ilgos eilės žmonių, laukiančių lėktuvo rytiniame Chabarovsko krašte, prasidėjus mobilizacijai.

Kitame vaizdo įraše, kaip teigiama, nufilmuotame pietinėje Čečėnijos Respublikoje, matyti dešimtys jaunų vyrų, apsuptų policininkų prie vietos karinio komisariato.

Naujienų agentūra AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti filmuotos medžiagos.

Gynybos ministerija neišplatino jokio oficialaus vaizdo įrašo iš komisariatų ir nepatikslino, kiek žmonių jau buvo pašaukta į kariuomenę.

V. Putinas trečiadienį paskelbė apie dalinę karinę mobilizaciją, o gynybos ministras Sergejus Šoigu patikslino, kad bus pašaukta apie 300 tūkst. rezervistų.

Trečiadienį visoje Rusijoje per improvizuotas demonstracijas prieš mobilizaciją buvo sulaikyta daugiau nei 1,3 tūkst. žmonių, pranešė aktyvistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių