Maskva: S. Lavrovui ir jo delegacijai išduotos vizos dalyvauti JT Generalinėje Asamblėjoje

Rusija antradienį pranešė, kad užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui ir jo delegacijos nariams išduotos vizos dalyvauti vėliau šį mėnesį Niujorke vyksiančioje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

Maskva anksčiau išreiškė susirūpinimą, kad 56 Rusijos delegacijos, kuriai vadovauja S. Lavrovas, nariams dar neišduotos JAV vizos, artėjant rugsėjo 20–26 dienomis JT būstinėje vyksiančiai asamblėjai.

Jungtinės Valstijos negali neleisti valstybių narių atstovams atvykti į JT būstinę, nors dėl Maskvos invazijos į Ukrainą aukšto rango Rusijos pareigūnų atžvilgiu buvo paskelbtas kelionių draudimas

„Šiandien buvo išduotos vizos S. Lavrovui ir jį lydintiems asmenims“, – Rusijos naujienų agentūros citavo Užsienio reikalų ministerijos pranešimą. Vis dėlto nenurodoma, kiek vizų buvo išduota.

„Tikimės, kad likusiems delegacijos nariams bus išduotos vizos ir bus greitai išspręsti logistikos klausimai, atsižvelgiant į Jungtinių Valstijų įvestas neteisėtas sankcijas“, – sakoma pranešime.

Rusijos ambasadorius prie JT Vasilijus Nebenzia anksčiau šį mėnesį išsiuntė laišką JT generaliniam sekretoriui Antonio Guterresui (Antoniju Guterišui), kuriame skundėsi dėl neišduotų vizų.

„Vizų išdavimas yra teisinė priimančiosios šalies pareiga, o ne teisė ar privilegija“, – rašė jis.


Šiame straipsnyje: Sergejus LavrovasGeneralinė Asamblėjavizakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių