Maskvai – ES įspėjimas

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) ketvirtadienį perspėjo Maskvą nesinaudoti įtariama dronų ataka, kuri, anot jos, buvo nukreipta prieš Kremlių, karui Ukrainoje eskaluoti.

„Raginame Rusiją nesinaudoti šia įtariama ataka kaip pretekstu toliau eskaluoti karą“, – atvykęs į Briuselyje vykstantį ES ministrų susitikimą žurnalistams sakė J. Borrellis.

„Būtent tai mums kelia nerimą: tai gali būti panaudota siekiant pateisinti didesnį žmonių šaukimą į kariuomenę, daugiau karių, daugiau išpuolių prieš Ukrainą“, – pridūrė jis.

J. Borrellis teigė girdėjęs, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neigė, jog Ukraina prisidėjo prie išpuolio, kuris, Rusijos teigimu, buvo įvykdytas ankstyvosiomis trečiadienio valandomis.

Maskva pranešė, kad priešlėktuviniai daliniai numušė dronus, nutaikytus į Vladimiro Putino rezidenciją Kremliuje, ir apkaltino Ukrainą bandžius įvykdyti teroristinį aktą.

J. Borrellis sakė: „Prezidentas Zelenskis aiškiai pasakė, kad Ukraina nedalyvauja išpuoliuose, kad jie gina savo šalį, bet kovoja savo teritorijoje, kad jie nepuola Rusijos teritorijos.“

J. Borrellis buvusį Rusijos prezidentą Dmitrijų Medvedevą, kuris trečiadienį paragino „fiziškai pašalinti“ V. Zelenskį dėl įtariamos dronų atakos, pavadino „įžūliu senu kvailiu“.

D. Medvedevas, remdamasis J. Borrellio perspėjimu dėl eskalacijos, anglų kalba tviteryje parašė, kad įtariama ataka „yra būtent tas konflikto eskalavimas, prie kurio jis prives“.

„Vašingtonas ir daugelis Briuselio kvailių nori būtent to“, –  pridūrė D. Medvedevas.

Baltieji rūmai trečiadienį pareiškė, kad Kremlius meluoja, kaltindamas Vašingtoną sumanius įtariamą dronų ataką.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainaEuropos Sąjungadronų ataka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių